Zaterdag in vogelvlucht: VSW wint, RZV onderuit

| 30-11-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 30 november 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de zege van VSW op Wijthmen, een krappe overwinning voor Berkum, korfbal en de nederlaag van Regio Zwolle Volleybal.

Benauwde zege Berkum
Berkum gaat op bezoek bij hekkensluiter Buitenpost en heeft daar alle moeite om tot een goed resultaat te komen. De Zwollenaren creëren gedurende de middag maar weinig kansen, maar stappen toch als winnaars van het veld. Een kwartier voor tijd besluit Chris van der Meulen maar eens uit te halen en zijn inzet vliegt onhoudbaar in de hoek: 0-1. “We zetten niet genoeg druk”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Je weet van tevoren dat het hier lastig wordt, zeker op zo’n veld. Maar onze goal zat er prima in en nu is het resultaat het enige dat telt.”

VSW wint derby
In Wijthmen staat de derby tussen Wijthmen en VSW op het programma en binnen een kwartier delen de bezoekers de eerste tik uit. Robbin Seubring brengt VSW aan de leiding en ziet na een dik half uur dat zijn ploeg die marge zelfs verdubbelt. Goalgetter Joey Platenkamp is goed voor de 0-2, waarmee VSW de buit al binnen lijkt te hebben. Wijthmen doet er daarna alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar die poging slaagt niet. Pas in de slotfase maakt Tom Diepman de 1-2, maar die treffer komt te laat om een comeback op touw te zetten. De punten gaan naar Windesheim, waardoor VSW op dit moment de nummer vier van 4D is.

Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sparta verliest opnieuw
De expeditie van de korfballers van Sparta in de hoofdklasse blijft voorlopig een lastige. Ook op deze zaterdagmiddag komt de ploeg van coach Henco Pullen niet tot een positief resultaat. Op bezoek bij Oost-Arnhem is het in de eerste helft al snel klaar, want Sparta krijgt het haast niet voor elkaar om te scoren. Bij rust hebben de Zwollenaren er slechts vijf door de korf laten ploffen, terwijl de thuisploeg daar achttien keer in slaagt. Na rust maakt Sparta er iets meer, maar het komt nooit in de buurt van een resultaat. Het eindigt in 29-13, waardoor Sparta puntloos blijft.

Regio Zwolle Volleybal verliest
Regio Zwolle Volleybal sluit de zaterdag af en doet dat met een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. In eerste instantie ziet het er allemaal nog aardig uit. De eerste set gaat met 21-25 nog wel naar de gasten, maar in de tweede set stelt het thuisteam orde op zaken. Via 30-28 wordt het 1-1 en lijkt Regio Zwolle zich terug in de wedstrijd te knokken. Toch stappen de dames van trainer Wilfried Groothuis als verliezers van het veld. De derde set gaat met 22-25 naar Sliedrecht en daarna komt er met 14-25 een einde aan deze wedstrijd: 1-3.

Volleybal, VV Berkum, Voetbal, Korfbal, Sparta, VSW, Wijthmen, Regio Zwolle Volleybal, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws