Zaterdag in vogelvlucht: VSW en hardlopen

| 19-10-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 19 oktober 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de EP StadshagenRun, amateurvoetbal, korfbal en Regio Zwolle Volleybal.

VSW zet goede start voort
In Windesheim treffen VSW en CSV '28 elkaar, een wedstrijd die eerder in de beker met 1-2 werd gewonnen door laatstgenoemde. Ditmaal is de ploeg uit Windesheim de sterkste. Veel goals vallen er niet, want het thuispubliek moet een dik uur wachten voordat het mag juichen. Rick Dirksen zet VSW op een 1-0 voorsprong. Het blijft daarna lang spannend, totdat Maikel Kroes in de slotfase de wedstrijd beslist. Hij verzorgt de 2-0 en dient CSV daarmee de eerste nederlaag van het seizoen toe. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs, waarbij vooral de klapper van SVI opvalt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sparta raakt koppositie kwijt
De korfballers van Sparta krijgen het niet voor elkaar om de koppositie vast te houden. De Zwolse overgangsklasser komt op bezoek bij NKC '51 niet in de buurt van een overwinning, want de Zwolse formatie verliest met 21-15. Daardoor is Drachten nu alleen koploper, terwijl Sparta op plaats twee bivakkeert. Oranje Zwart kent tegelijkertijd juist een hele eenvoudige middag, want op eigen veld is de ploeg veel en veel te sterk voor TOP. Het thuisduel eindigt in 23-9.

EP StadshagenRun
Eerder op de dag heeft in Stadshagen de twaalfde EP StadshagenRun plaats. Na de Partou KidsRun, de JuniorenRun en de Topfit G-Run is het de beurt aan de senioren. De Run2Day 5 kilometer levert een spannende strijd op en kent Luca Poppe als winnaar. De jonge atleet komt tot een eindtijd van 16 minuten en 51 seconden en is daarmee net iets sneller dan de concurrentie. Op de Loods 038 10 kilometer zegeviert BB-loper Jan Schra. Hij voldoet de hoofdafstand in een tijd van 32 minuten en 57 seconden. Bij de vrouwen wint Tess Boekema (38:08). Klik hier voor het volledige verslag, inclusief aftermovie en fotoreportage.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Regio Zwolle Volleybal wint
Regio Zwolle Volleybal kent een lastig begin van de competitie, maar zaterdagavond komt daar verandering in. In het Landstede Sportcentrum laat de ploeg van coach Wilfried Groothuis er tegen Alterno geen gras over groeien, want Regio Zwolle Volleybal wint met 3-1. De Zwolse dames pakken de eerste twee sets met respectievelijk 25-23 en 25-20. In de derde set maakt Zwolle snel het verschil, maar toch gaat het nog mis. Het wordt 23-25 in het voordeel van Alterno. Het brengt de thuisploeg niet van de wijs, want in de vierde set pakt Regio Zwolle Volleybal alsnog de overwinning. De set eindigt in 25-17 en dat levert een 3-1 zege op.

Volleybal, Voetbal, Korfbal, Sparta, CSV ‘28, VSW, Oranje Zwart, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws