Zaterdag in vogelvlucht: Voetbal en korfbal

| 14-09-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 14 september 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de ontknoping van de poulefase in de beker, het eerste competitieverlies van Berkum én natuurlijk de korfbalzeges van Oranje Zwart en Sparta.

Be Quick ’28 en WVF
Voor Be Quick ’28 staat er, tijdens de derde en tevens laatste speelronde in de poulefase van de strijd om de districtsbeker Oost, weinig druk op de thuiswedstrijd tegen KHC. Beide ploegen zijn al zeker van een plek in de volgende ronde en strijden in een rechtstreeks duel uitsluitend nog om de groepswinst. In het eerste bedrijf is het krachtsverschil tussen de Zwolse tweedeklasser en de eersteklasser uit Kampen klein. Toch komen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong. Het is Kevin Olaria die namens KHC de score opent. Lang kijkt Be Quick ‘28 niet tegen een achterstand aan, want Sander Fillet zorgt in de eerste minuut van de tweede helft voor de 1-1. Tevens de eindstand.

Naast Be Quick ‘28 overleven nog vier andere Zwolse zaterdagclubs de poulefase van de districtsbeker Oost. Waaronder WVF. De tweedeklasser komt op bezoek bij ASV Dronten, dankzij een treffer van Hessel Berends, op 0-1, maar verliest uiteindelijk met 3-1. Een nederlaag zonder gevolgen, want als nummer twee van de poule bekert de ploeg uit Westenholte een ronde verder.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zwolsche Boys, HTC en CSV ‘28
Voor Zwolsche Boys, HTC en CSV ’28 krijgt het bekeravontuur eveneens een vervolg. De drie Zwolse clubs weten allen hun poule - zonder puntverlies - te winnen. Zwolsche Boys sluit de groepsfase af met een ruime zege op Nieuwleusen: 4-1. Op sportpark Jo van Marle zorgen Yavuz Özdemir, Jeffrey de Nooijer, Melvin Hofman en Ginaro van Deventer namens Boys voor de doelpunten. HTC heeft het in Ommen tegen OZC een stuk lastiger, maar vlak voor tijd krijgt de Zwolse ploeg een penalty. Bij een 3-3 stand blijft Patrick Maat koelbloedig vanaf elf meter en tekent met zijn tweede van de middag voor de 3-4 zege. Een stuk minder doelpunten vallen er bij Mariënberg - CSV ‘28. Lars Ewalt benut in de tachtigste minuut een penalty en dat is voldoende voor drie punten: 0-1.

Berkum onderuit
Na twee overwinningen verliest Berkum voor het eerst dit seizoen in de hoofdklasse B een wedstrijd. In eigen huis eindigt het duel tegen Urk in 0-1. In de eerste helft houden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht, maar na rust is Urk gewoonweg beter en komen de Zwollenaren er nog maar zelden door. In de 67ste minuut is het Johannes Schrijver die het enige doelpunt van de wedstrijd maakt. “In de eerste helft was er niet veel aan de hand, maar daarna was bij ons de organisatie niet goed voor elkaar. Als je zag hoe wij toen verdedigend stonden, dat kan écht niet”, stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra.

Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd maakt Berkum aanspraak op een punt. Na een lange rush van verdediger Jordi Lemmens lijkt Jonathan van Marle met een hard schot te scoren, maar de Urk-keeper Richard Strijker redt knap. In de negentigste minuut is Van Marle, na een fraaie pass van invaller Kelvin Groothand, opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar de Berkum-spits mist vlak voor het Urker doel. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Oranje Zwart en Sparta winnen
De korfballers van Oranje Zwart winnen hun eerste thuisduel van het veldseizoen met 16-10 van Achilles. De Zwolse derdeklasser herstelt zich daarmee prima van de 23-19 nederlaag van een week eerder bij Elko. Evenals Oranje Zwart wint ook Sparta haar tweede competitieduel in de buitenlucht. Na de 21-20 overwinning op eigen bodem zegevieren de Zwollenaren dit keer in Drachten met 15-17. De Zwolse zege komt in Friesland dankzij veel strijd en vechtlust tot stand.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Korfbal, Sparta, Oranje Zwart, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws