Zaterdag in vogelvlucht: SVI verliest thuis

| 12-10-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 12 oktober 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de thuisnederlaag van SVI tegen Pelikaan S, twee Zwolse korfbalzeges, het eerste eredivisiepuntje voor Swol 1894 en de competitiestart van Regio Zwolle Volleybal.

SVI incasseert een tik
SVI speelt in eigen huis tegen Pelikaan S en incasseert de eerste tik van het seizoen. De ploeg van trainer Joram Hendriks krijgt het tegen de opponent uit Oostwold niet voor elkaar om een goal te maken. Tot overmaat van ramp weet Pelikaan S er na dik vijftig minuten wel eentje te maken en die goal van Jeroen Haan blijkt veertig minuten later de beslissende: 0-1. Op de andere velden zorgen ZAC, Zwolsche Boys, VSW en CSV '28 voor de Zwolse juichmomenten. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sparta blijft aan kop
De korfballers van Sparta blijven op het veld één van de koplopers. De Zwolse overgangsklasser wint voor de vijfde keer, ditmaal van AVO. Makkelijk gaat het niet, want het verschil is en blijft minimaal. Sparta is de gasten uit Assen met 15-14 de baas, waardoor de Zwollenaren nog altijd bovenaan de ranglijst staan. Op die eerste plaats staat Sparta nog altijd samen met Drachten, want ook die ploeg komt keurig tot een nieuwe zege. Stadgenoot Oranje Zwart boekt een uur later ook een krappe overwinning. De derdeklasser wint met 17-18 van Koru en schuift daardoor langzaam omhoog.

Swol 1894 pakt eerste punt
De waterpolosters van Swol komen in speelronde twee van hun avontuur in de eredivisie van de hatelijke nul. Op bezoek bij PSV, een oude bekende uit het succesvolle vorige seizoen, komt de Zwolse damesploeg tot een 15-15 gelijkspel. En daarmee pakt Swol 1894 haar allereerste punt in de eredivisie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Regio Zwolle Volleybal start met verlies
Regio Zwolle Volleybal begint het nieuwe eredivisieseizoen met een thuisnederlaag tegen Talent Team Papendal. De ploeg van coach Wilfried Groothuis verliest de eerste set met 20-25, maar zet die 0-1 achterstand snel recht met een 25-12 setzege. Het blijft op en neer gaan, al is de derde set ook met 25-21 voor Regio Zwolle Volleybal. De vierde set is echter weer voor de gasten, die met 23-25 zegevieren. In de vijfde en tegens beslissende set trekt Talent Team aan het langste eind, waardoor Regio Zwolle de competitie in mineur begint.

Volleybal, Voetbal, SVI, Korfbal, Sparta, Waterpolo, Swol 1894, Oranje Zwart, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws