Zaterdag in vogelvlucht: Sparta onderuit

| 22-12-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 21 december 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van een nederlaag van Sparta, de uitschakeling van WVF in de beker en de verliespartij van PEC Zwolle bij PSV.

Sparta sluit af met nederlaag
De korfballers van Sparta sluiten 2019 af met een nederlaag tegen DSC. De Zwollenaren lopen in het hele duel achter de feiten aan. DSC neemt al rap een 0-3 voorsprong en loopt via een tussenstand van 1-4 uit naar 2-7, 4-11 en 10-20. Sparta komt er eigenlijk niet aan te pas, al weet het in de tweede helft de schade nog wel iets te beperken. Het eindigt in 20-26, waardoor Sparta het kalenderjaar afsluit als de nummer zeven van de hoofdklasse. Het houdt voorlopig alleen SCO onder zich.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Wijthmen gestaakt
De inhaalwedstrijd tussen Wijthmen en Reaal Dronten wordt in de slotfase gestaakt. De Zwolse voetballers staan op dat moment met 0-2 achter en dat terwijl de tegenstander met tien man speelt door een rode kaart. In de laatste minuten gaat het echter mis bij Reaal Dronten-speler Branko Huiberts. Hij komt ten val op zijn nek en houdt daar een zorgwekkende blessure aan over. Hij wordt met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar verder onderzoek volgt. De wedstrijd wordt niet meer uitgespeeld.

WVF uit de beker
WVF wilde ook in de beker hoge ogen gooien, maar op zaterdagmiddag komt er een einde aan die gedachte. De koploper van de tweede klasse H treft DFS uit Opheusden en moet haar meerdere erkennen. De Zwolse formatie staat bij rust al met 0-2 achter en krijgt net na de onderbreking zelfs een derde treffer om de oren. Daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld, maar toch komt WVF nog terug. Max Goudbeek maakt na zeventig minuten 1-3, twee minuten later is het door Ruben Meijer al 2-3 en dan ontstaat er nog een flink slotoffensief. WVF redt het echter niet, waardoor het bekeravontuur ten einde is. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

PEC Zwolle verliest in Eindhoven
PEC Zwolle lijkt bij PSV aanspraak te maken op een goed resultaat. De Zwolse voetballers komen door een treffer van Mustafa Saymak rap op een 0-1 voorsprong en spelen zelfs nog meer kansen bij elkaar. Toch houdt PEC uiteindelijk geen tastbaar iets over aan het treffen in Eindhoven. Jorrit Hendrikx maakt na achttien minuten gelijk en via Mohamed Ihattaren is het bij rust 'gewoon' 2-1. In de tweede helft loopt PSV verder weg bij de Zwollenaren. Bruma maakt 3-1, Cody Gakpo zorgt voor 4-1 en dat is tevens de eindstand.

Regio Zwolle Volleybal uitgeschakeld
Ook Regio Zwolle Volleybal moet het bekeravontuur zaterdag vaarwel zeggen. De Zwolse volleybalploeg speelt in de kwartfinale een thuiswedstrijd tegen VC Sneek en gaat met 0-3 onderuit. De eerste set gaat nipt met 24-26 verloren en dat geldt ook voor set drie. In set twee is het ook close, maar met 22-25 is die ook voor de Friese formatie.

Volleybal, Voetbal, WVF, Korfbal, Sparta, Wijthmen, Eredivisie, PEC Zwolle, Regio Zwolle Volleybal, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws