Zaterdag in vogelvlucht: PEC en CSV ‘28

| 23-11-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 23 november 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de belangrijke overwinning van PEC Zwolle op Fortuna Sittard, de zege van Landstede Hammers in Leeuwarden en het teleurstellende 0-0 gelijkspel van CSV ‘28 tegen hekkensluiter VEVO.

Drie punten voor PEC Zwolle
PEC Zwolle zou en moest in eigen huis drie punten pakken tegen Fortuna Sittard en grijpt die punten zaterdagavond ook. Het is een wedstrijd waarin van alles voorbij komt. Door vuurwerk vanuit het Zwolse vak legt scheidsrechter Joey Kooij het duel stil, op advies van de VAR trekt Kooij twee keer rood en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar het belangrijkste? PEC Zwolle wint door goals van Mustafa Saymak, Iliass Bel Hassani en Lennart Thy met 3-1 en doet goede zaken op de ranglijst. Klik hier en lees het artikel aangaande de vier dingen die opvielen tijdens PEC Zwolle tegen Fortuna Sittard.

Landstede Hammers blijft winnen
Makkelijk gaat het niet, maar ook in Leeuwarden komt Landstede Hammers tot een overwinning. Op bezoek bij Aris staan de Zwolse basketballers na kwart één met 27-25 achter, maar daarna volgt langzaam herstel. Bij rust is de stand 49-52 en die marge van drie staat na afloop van het derde kwart nog steeds op het scorebord. Met een 75-78 tussenstand gaan de twee teams het slotkwart in en daarin beslist Landstede Hammers de wedstrijd. Het duel eindigt in 86-99. Topscorer aan Zwolse kant is Martez Walker, die liefst dertig punten voor zijn rekening neemt. Mohamed Kherrazi is goed voor dertien rebounds.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

CSV ’28 komt niet tot scoren
Na vier competitieduels zonder overwinning krijgt CSV ‘28 zaterdagmiddag een uitgelezen kans om weer eens drie punten te pakken. De ploeg van trainer Emiel Diender neemt het op eigen veld op tegen VEVO, de hekkensluiter van de vierde klasse D, maar komt in dat duel niet tot scoren. De Zwollenaren dicteren weliswaar het spel en krijgen ook de meeste kansen, maar een doelpunt valt er op sportpark De Verbinding niet. Evenals voor CSV ’28 verloopt ook de middag van competitiegenoot Dieze West teleurstellend. De Zwolse formatie van trainer Tom IJzerman verliest haar eerste competitieduel van het seizoen. In Zwolle is het concurrent ‘t Harde die de drie punten pakt: 1-2.

Berkum verliest de grip
Op eigen terrein verliest hoofdklasser Berkum met 2-3 van het lager geklasseerde RKAV Volendam. Door treffers van de broertjes Marc en Chris van der Meulen weten de Zwollenaren twee keer op voorsprong te komen, maar punten levert het de ploeg van trainer Arno Hoekstra niet op. Hoekstra ziet dat zijn team een hele serie kansen laat liggen en tot overmaat van ramp buigen de Volendammers een 2-1 achterstand om in 2-3. “We creëerden veel kansen en hadden de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken, maar we verloren de grip. Na de 2-2 werd ons spel minder, dat was een kantelpunt”, analyseert Hoekstra. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich
© Rainer Fröhlich

Thuisnederlaag Sparta
Een week na het debuut van Sparta in de hoofdklasse, verliest de Zwolse korfbalformatie ook haar eerste thuisduel als hoofdklasser. Tegen DeetosSnel komt Sparta er nauwelijks aan te pas en gaat uiteindelijk, via een 7-15 ruststand, met 15-28 ten onder. Namens het team van coach Henco Pullen zijn Kaj Raterman, Jeroen Hukema en Pim Steenbergen - evenals vorige week bij de 33-16 nederlaag tegen Dalto - het meest trefzeker. De heren zijn goed voor ieders drie goals.

Regio Zwolle bekert verder
De volleybaldames van Regio Zwolle Volleybal plaatsen zich in het Landstede Sportcentrum met hangen en wurgen voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Het team van coach Wilfried Groothuis krijgt in het Overijsselse onderonsje tegen Springendal Set-Up ’65 matchpoints tegen, maar zegeviert uiteindelijk wel in vijf sets: 3-2 (25-23, 16-25, 24-26, 29-27 en 15-8).

VV Berkum, Voetbal, Basketbal, Landstede Hammers, Korfbal, Sparta, CSV ‘28, Eredivisie, PEC Zwolle, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws