Zaterdag in vogelvlucht: Historische zege Sparta

| 08-12-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 7 december 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de zege van WVF op IJVV en de eerste overwinning van Sparta in de hoofdklasse.

WVF wint 'gewoon' weer
WVF heeft een waslijst aan blessures, maar boekt ook op deze zaterdag gewoon een zege. De tweedeklasser treft op eigen veld IJVV en heeft aan één doelpunt voldoende voor de overwinning. Net voor rust kopt Dion Reijnen via een tegenstander de bal binnen en dat blijkt in negentig minuten het enige doelpunt te zijn. Een belangrijke zege voor WVF, want concurrent Hulzense Boys wint niet. Daardoor staat WVF nu vier punten los en is het winterkampioen van 2H.

Berkum verspeelt voorsprong
Berkum lijkt tegen directe concurrent NSC Nijkerk met drie punten aan de haal te gaan, maar niets is minder waar. De Zwollenaren, die door goals van Jonathan van Marle en Johnsen Bacuna in de slotfase met 2-1 voor staan, zien toe hoe NSC diep in blessuretijd alsnog een punt kaapt. Via Joël Videira wordt het 2-2. “Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag”, vindt Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Voor rust kwamen we overal tekort en was het enorm slordig, maar daarna kregen we meer grip. Als je dan met een man meer met 2-1 voor komt, moet je dat ook over de streep trekken. Maar dat hebben we niet optimaal benut.”

Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Swol blijft verliezen
Swol 1894 krijgt het maar niet voor elkaar om het debuutjaar in de eredivisie op te luisteren met een overwinning. De ploeg van trainer Mieke van der Sloot gaat op deze zaterdag voor de zesde keer onderuit, want ditmaal is Het Ravijn veel te sterk. Swol erkent met liefst 22-5 haar meerdere en daardoor staat het nog steeds met één punt onderaan.

Historische zege Sparta
De korfballers van Sparta beleven een historische zaterdag, want in Wageningen boekt de Zwolse formatie haar eerste zege in de hoofdklasse. Net voor rust neemt de thuisploeg een 13-12 voorsprong, maar in de gehele wedstrijd ontlopen beide teams elkaar nauwelijks. Na rust neemt Sparta wel iets de overhand en dat resulteert in een voorsprong van vier tot vijf punten. Die voorsprong blijkt uiteindelijk genoeg voor een 24-26 zege, de allereerste in de hoofdklasse. Is de beer los?

VV Berkum, Voetbal, WVF, Korfbal, Sparta, Waterpolo, Swol 1894, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws