Zaterdag in vogelvlucht: Geen winnaar

| 05-10-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 5 oktober 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de Zwolse derby tussen WVF en Be Quick ‘28, de nederlaag van Landstede Hammers én de derde verliespartij op rij voor PEC Zwolle.

WVF - Be Quick ‘28
De Zwolse derby tussen WVF en Be Quick ‘28 krijgt geen winnaar. WVF blijft - na twee zeges (twee keer 2-1) - tegen stadgenoot Be Quick steken op 1-1. De ploeg van WVF-trainer Marcel van der Steege is in het eerste bedrijf de bovenliggende partij en speelt ook de grootste kansen bij elkaar. De allergrootste kans is na een half uur spelen voor Hessel Berends. Hij stormt alleen op Be Quick-keeper Eser Elmali af, maar de nummer elf van WVF werkt de bal net naast het doel.

In de tweede helft komt de thuisploeg alsnog op voorsprong. Het is Dion Reijnen die in de 53ste minuut uit een corner scoort en daarmee tekent voor de 1-0. Voor de WVF-verdediger bovendien zijn allereerste competitietreffer in het shirt van de Zwolse club. Be Quick geeft zich daarna niet gewonnen en knokt zich terug in de wedstrijd. Hugo Koopman is in de 64ste minuut namens de bezoekers verantwoordelijk voor de gelijkmaker. In de spannende slotfase maakt WVF de meeste aanspraak op een overwinning, maar Be Quick blijft overeind en sleept een remise uit het vuur. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Landstede Hammers onderuit
Landskampioen en supercup-winnaar Landstede Hammers is haar ongeslagen status in de Dutch Basketball League kwijt. Na overwinningen op respectievelijk Den Helder Suns en Basketball Academie Limburg verliest de Zwolse ploeg van coach Herman van den Belt met 82-73 van regerend bekerwinnaar Zorg en Zekerheid Leiden. In de Vijf Meihal komt Landstede Hammers nog wel goed uit de startblokken. Na een kleine drie minuten spelen is het 4-9 in Zwols voordeel. Het blijkt echter niet de opmaat voor een nieuwe overwinning, want aan het einde van het eerste kwart is het 26-16 voor de thuisploeg.

In het tweede kwart blijft Leiden de bovenliggende partij en loopt bovendien uit naar een 51-37 voorsprong. Landstede Hammers, dat speelt zonder Sherron Dorsey-Walker, doet in het derde kwart nog wel iets terug (67-57), maar de spanning blijft uit. Dankzij een Leidse run van elf punten is de stand in het slotkwart op een gegeven moment zelfs 78-57. Voor Zorg en Zekerheid Leiden aanleiding om gas terug te nemen, terwijl Landstede Hammers er alles aan doet om de uitslag een stuk draaglijker te maken. Dat lukt: 82-73. Meest trefzeker voor de Zwolse ploeg zijn Jordan Johnson (22) en Martez Walker (19).

© Jan Burgman Fotografie

Ruime zege Sparta
In de vijfde speelronde van de korfbalcompetitie op het veld doet Sparta goede zaken. Op eigen bodem wint de Zwolse formatie overtuigend van De Hoeve met maar liefst 28-9. Dankzij die overwinning behoudt Sparta de koppositie in de overgangsklasse. In tegenstelling tot Sparta is Oranje Zwart tijdens haar vijfde competitieduel minder trefzeker. Op bezoek bij HKC in Hengelo stappen de Zwolse korfballers na een spannend duel als verliezers van het veld. De wedstrijd in de derde klasse C eindigt in 12-11 in het voordeel van de Hengeloërs.

PEC Zwolle verliest opnieuw
PEC Zwolle moet wederom een nederlaag slikken. De ploeg van trainer John Stegeman slaagt er ook in Heerenveen niet in om te scoren. En aangezien Mitchell van Bergen namens de Friese formatie vlak voor rust wél scoort, staat er uiteindelijk een 1-0 einduitslag op het scorebord. Voor de Zwollenaren alweer de derde verliespartij op rij. Daarnaast is het dus de derde wedstrijd op rij dat PEC Zwolle zelf geen doelpunt maakt.

Voetbal, Be Quick ’28, WVF, Korfbal, Sparta, Oranje Zwart, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws