Zaterdag in vogelvlucht: Dieze en Triathlon

| 21-09-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 21 september 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de eerste competitiewedstrijden in het voetbal, korfbal, de FysioZwolle Triathlon en PEC Zwolle.

Dieze West te sterk voor Wijthmen
De eerste competitiedag in het amateurvoetbal levert Dieze West direct een mooie overwinning op. Op bezoek bij het Wijthmen van trainer Elvin Matuankotta stelt Dieze de buit binnen een half uur al veilig. Na dertien minuten maakt Mohammed El Bouhni het eerste competitiedoelpunt van Dieze West en negen minuten later verdubbelt de uitploeg de marge. Rachid Lahzal maakt de 0-2 en die twee treffers zijn voldoende voor een Dieze-zege.

Tegelijkertijd speelt Berkum in Amsterdam tegen Swift en daar haalt de hoofdklasser een 1-2 overwinning binnen. Na rust opent Johnsen Bacuna de score, maar via Jesse Dingjan is het snel weer gelijk. Toch wint Berkum, omdat Michel van Aggele een kwartier voor tijd scoort. “We mogen niet mopperen over dit resultaat. Swift was de best spelende ploeg die we tot nu toe hebben gehad. Na rust stond het bij ons een stuk beter, maar zijn we ook een paar keer goed weggekomen”, vindt Berkum-trainer Arno Hoekstra. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Eerste nederlaag voor Sparta
De korfballers van Sparta gaan voor het eerst deze veldcompetitie onderuit. Op eigen veld blijft Sparta in eerste instantie keurig in het spoor van De Meeuwen, maar in de tweede helft blijkt die ploeg toch een maatje te groot. De gasten winnen met 16-21, waardoor Sparta ook weer weet wat verliezen is. Stadgenoot Oranje Zwart boekt wel een zege. De derdeklasser is met 9-14 te sterk voor DIO, waardoor het meedoet in de middenmoot van de competitie.

Dramatische avond voor PEC Zwolle
PEC Zwolle gaat zaterdagavond onderuit bij FC Groningen. Bij rust staan de Zwollenaren al met 1-0 achter en na de rust scoort de thuisploeg nogmaals. Een verloren avond voor PEC, dat geen moment in de wedstrijd komt. “Als je kijkt naar de agressiviteit tussen beide teams, dan was dat het grote verschil. Simpel zat. Ik vind dat wij oeverloos blijven voetballen, terwijl we geen steek verder komen. Het gaat met ups en downs”, concludeert PEC-trainer John Stegeman.

FysioZwolle Triathlon prooi voor Han Peter Lucas
Zwollenaar Han Peter Lucas wint de negende editie van de FysioZwolle Triathlon. Hij werkt de kwart triatlon af in een tijd van 1 uur, 53 minuten en 31 seconden en is daarmee veel sneller dan de concurrentie. Bij de vrouwen zegeviert de Zwolse Sarah-Lynn Reuver op oppermachtige wijze. Zij komt tot een eindtijd van 2:09:37. Klik hier voor onder meer een fotoreportage en de aftermovie van de FysioZwolle Triathlon.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
VV Berkum, Voetbal, Wijthmen, Dieze West, PEC Zwolle, Arno Hoekstra, John Stegeman, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws