Zaterdag in vogelvlucht: Dieze en RZV winnen

| 02-11-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 2 november 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de ‘kraker’ in de vierde klasse D tussen Dieze West en VSW, de tweede gouden plak voor Kirsten Wild en de thuiszege van Regio Zwolle Volleybal (RZV) op VC Sneek.

Dieze West blijft ongeslagen
Dieze West doet goede zaken in de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Tom IJzerman wint op eigen veld de ‘topper’ tegen VSW. In de tamme eerste helft vallen er op sportpark Het Hoge Laar geen doelpunten, maar in de eerste tien minuten na de onderbreking beslist Dieze West het duel vroegtijdig. De neefjes Levi el Atiaoui en Nejim el Atiaoui tekenen voor respectievelijk de 1-0 en de 2-0.

VSW knokt in de tweede helft voor wat het waard is, maar weet niet te scoren. Ook niet na de rode kaarten voor Rachid Lahzal (54ste minuut) en Juntherly Samboe (88ste minuut). De formatie uit Windesheim moet daarmee haar eerste competitienederlaag van dit seizoen slikken. Dieze West blijft daarentegen ongeslagen en staat nu drie punten voor op naaste belager VSW.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Nieuwe zege Berkum
In de hoofdklasse B boekt Berkum opnieuw een zege. Op bezoek bij Flevo Boys springt de Zwolse formatie net iets efficiënter met de kansen om dan de thuisploeg. De Zwollenaren komen weliswaar snel achter, maar buigen die achterstand knap om: 2-3. Namens Berkum weten Johsen Bacuna (twee keer) en Chris van der Meulen te scoren. “We begonnen goed, want binnen zes minuten kregen we twee honderd procent kansen”, analyseert Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Door slordigheden kwamen we toch achter, maar daarna pakten we het goed op. Al hebben we ook een paar keer geluk gehad.” Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

Gouden Kirsten
Baanwielrenner Kirsten Wild pakt bij de wereldbekerwedstrijden in Minsk haar tweede gouden medaille. Een dag na haar individuele zege op het onderdeel scratch wint de 37-jarige Zwolse - samen met Amy Pieters - de koppelkoers. Wild en Pieters voeren het veld vanaf de eerste van twaalf sprints aan en bouwen hun voorsprong gestaag uit. Eigenlijk blijven alleen hun concurrenten uit Groot-Brittannië, Laura Kenny en Emily Nelson, in het spoor. Kenny en Nelson strijden mee tot en met de laatste sprint, maar het Nederlandse duo is oppermachtig.

© UCI Track Cycling

Swol 1894 nipt ten onder
De damesploeg van Swol 1894 moet nog altijd wachten op haar eerste overwinning in de eredivisie. In zwembad De Vrolijkheid heeft het Zwolse waterpoloteam tegen Zwem- en Polovereniging Barendrecht (ZPB) lange tijd zicht op een goed resultaat, maar een mindere fase in de tweede periode komt de ploeg van coach Mieke van der Sloot niet te boven. Via een 7-9 ruststand eindigt het duel in 13-15 in het voordeel van de bezoekers. Met één punt uit vier wedstrijden staat promovendus Swol 1894 op een plekje in de onderste regionen van de eredivisie.

Volleybalsters RZV tonen karakter
De volleybalsters van Regio Zwolle Volleybal zegevieren voor de tweede keer dit seizoen. In het Landstede Sportcentrum gaat in de eerste set nog bijna alles mis aan Zwolse zijde, maar vervolgens toont de thuisploeg karakter. VC Sneek pakt de eerste set met 15-25, maar via 25-22, 25-19 en 25-16 wint Regio Zwolle Volleybal uiteindelijk overtuigend met 3-1. Dit tot grote vreugde van coach Wilfried Groothuis, die na het binnenhalen van het laatste punt een gat in de lucht springt. Na vijf wedstrijden beschikt Regio Zwolle Volleybal nu over zeven punten. Goed voor een plek in de middenmoot.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Landstede Hammers wint
Koploper Landstede Hammers rekent in Amsterdam relatief eenvoudig af met Apollo. Landstede-coach Herman van den Belt gunt de jongelingen Bart van Schaik (veertien minuten) en Jerom Oude Aarninkhof (twaalf minuten) veel speeltijd en ziet Noah Dahlman 23 punten bij elkaar gooien. De Zwollenaren winnen in Amsterdam met 84-96 en blijven daardoor de lijstaanvoerder van de Dutch Basketball League.

Volleybal, VV Berkum, Voetbal, Basketbal, Landstede Hammers, VSW, Waterpolo, Swol 1894, Dieze West, Regio Zwolle Volleybal, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws