Zaterdag in vogelvlucht: Cross en derby

| 09-11-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 9 november 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van Be Quick - ZAC, de eerste editie van de Wijthmenerplascross en Landstede Hammers.

Be Quick en ZAC in evenwicht
Het is de dag van de derby tussen Be Quick '28 en ZAC. In eerste instantie lijkt dat de middag van de gasten te worden, want Saba Gwedelidze heeft na drie minuten al een doelpunt achter zijn naam staan. Er lijkt weinig aan de hand voor ZAC, maar dan moet Okke Scholten met rood naar de kant. ZAC moet daardoor zeventig minuten met tien man spelen en dat blijkt niet te doen. Be Quick komt vrij snel na die rode kaart langszij via Frank Oosterhof, maar daarna lukt het de thuisploeg niet om door te pakken. Het duel eindigt in 1-1 en daar kan, gezien het numerieke verschil, vooral ZAC tevreden mee zijn.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum zit SDC Putten dwars
In de hoofdklasse beleeft Berkum een mooie middag, want het komt op bezoek bij SDC Putten tot een knappe overwinning. De thuisploeg voetbalt voor de periodetitel, maar moet haar meerdere erkennen in Berkum. De Zwollenaren nemen door een goal van Marc van der Meulen de leiding, waarna Putten wel iets terugdoet. Thom Kooke kroont zich echter tot matchwinner. Hij werkt na zeventig minuten de 1-2 binnen. “We waren heel stabiel. Misschien was dit wel onze beste wedstrijd tot nu toe”, concludeert Berkum-trainer Arno Hoekstra. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

Wijthmenerplascross prooi voor Erik Bolding
Rond de Wijthmenerplas doen zo'n vierhonderd atleten mee aan de eerste Wijthmenerplascross en die is een prooi voor Erik Bolding. De atleet van Start '78 wint de lange cross bij de mannen, terwijl bij de vrouwen de winst naar Tess Boekema gaat. De Zwolse is verreweg de sterkste. Op de korte cross is er een zege voor Thijs van Doornewaard van De Gemzen en bij de vrouwen is Do Krol de snelste. De atlete is afkomstig uit Nijmegen en kroont zich tot winnares.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Swol 1894 verliest weer
De waterpolosters van Swol 1894 wachten in de eredivisie nog altijd op hun eerste overwinning. Ook op bezoek bij Polar Bears lukt het niet om te winnen, want de opponent is duidelijk een maatje te groot: 19-10. De Zwolse formatie blijft daardoor hekkensluiter, maar heeft De Ham nog altijd in het vizier.

Simpel avondje voor Landstede Hammers
Landstede Hammers beleeft zaterdagavond een lastig eerste kwart, maar is daarna veel te sterk voor Basketball Academie Limburg. De Zwolse basketballers kijken na dat eerste kwart nog tegen een 19-13 achterstand aan, maar stellen daarna orde op zaken. In het tweede kwart krijgt Landstede maar zes punten tegen, waardoor bij rust het verschil al achttien punten is: 25-43. In de resterende twee kwarten loopt de voorsprong gestaag op, waardoor de Hammers met 62-89 zegevieren. Noah Dahlman kroont zich met negentien punten tot topscorer van de avond.

Nieuwe zege voor Regio Zwolle Volleybal
De start van het seizoen was lastig voor Regio Zwolle Volleybal, maar zaterdagavond boekt de ploeg opnieuw een overwinning. In het eigen Landstede Sportcentrum treft het Zwolse volleybalteam Springendal Set-Up '65 en de opponent snoept met 20-25 nog wel de eerste set af. Daarna herstelt Regio Zwolle de boel, want de tweede set gaat met 25-19 naar Zwolse zijde. Coach Wilfried Groothuis ziet zijn dames doorpakken en de volle drie punten in de wacht slepen. Set drie eindigt via 22-24 in 27-25. Set vier wordt 25-16. Eindstand: 3-1.

Volleybal, VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Basketbal, Landstede Hammers, ZAC, Waterpolo, Swol 1894, Regio Zwolle Volleybal, Zaterdag in vogelvlucht, Wijthmenerplascross

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws