Zaterdag in vogelvlucht: Boys wint, RZV verliest

| 26-10-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 26 oktober 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van amateurvoetbal, korfbal, Regio Zwolle Volleybal en PEC Zwolle.

Zege voor Zwolsche Boys
Zwolsche Boys-trainer Bart Ester sprak vooraf over een doorgaans gelijkwaardige wedstrijd, maar dit keer is Zwolsche Boys dan toch te sterk voor BAS. De Zwollenaren komen op sportpark Jo van Marle vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een treffer van David Bloem, maar moeten na een uur toezien hoe BAS langszij komt. Beide ploegen krijgen daarna grote kansen op meer, maar Zwolsche Boys is de ploeg die aan het langste eind trekt. Na 82 minuten kopt Ginaro van Deventer zijn team op voorsprong en kort daarna is Jeffrey de Nooijer goed voor de 3-1.

Even verderop haalt Berkum op eigen bodem de punten binnen. De hoofdklasser kijkt na 25 minuten tegen een 0-1 achterstand aan, terwijl het door een rode kaart voor Jason Huisman ook nog eens met tien man staat. Het lijkt een verloren middag, maar niets is minder waar. Via Jonathan van Marle wordt het al snel 1-1, Johnsen Bacuna maakt voor de rust zelfs de 2-1 en Chris van der Meulen zorgt met de 3-1 voor een hele knappe zege. “Onze jongens hebben fantastisch gestreden”, concludeert Berkum-trainer Arno Hoekstra terecht. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Sparta sluit af met gelijkspel, Oranje Zwart vloert koploper
Sparta sluit de veldcompetitie af met een uitwedstrijd bij Nic en komt daar niet verder dan een gelijkspel. De Zwolse overgangsklasser moet het doen met 22-22, waardoor het koploper Drachten verder weg ziet lopen. Stadgenoot Oranje Zwart doet enkele niveautjes lager hele goede zaken, want het wint met 15-14 van koploper Elko. Daardoor sluit de Zwolse korfbalformatie aan bij de lijstaanvoerder en kan het na de zaalcompetitie gaan strijden om de veldtitel.

Nederlaag Regio Zwolle Volleybal
Regio Zwolle Volleybal loopt zaterdagavond op bezoek bij Apollo 8 tegen een nederlaag aan. De eerste set gaat weliswaar met 17-25 naar de Zwolse dames, maar daarna deelt de thuisploeg de lakens uit. De tweede set eindigt in 25-23, waarna het verschil groter en groter wordt. Dat resulteert in set drie in een 25-19 eindstand. Regio Zwolle Volleybal komt er niet meer aan te pas en moet ook set vier aan Apollo 8 laten. Via 25-12 wordt het 3-1, waardoor Zwolle zonder punten huiswaarts keert.

PEC Zwolle hard onderuit
Ook de zaterdagavond van PEC Zwolle is er eentje om snel te vergeten, want bij Heracles gaat het met duidelijke cijfers onderuit. In de eerste helft komt de Zwolse eredivisionist nog aardig voor de dag, maar gedurende de wedstrijd wordt het minder en minder. Bij rust is het 1-0 en het duel eindigt in 4-0. Klik hier voor de vier dingen die opvielen bij Heracles Almelo - PEC Zwolle.

Volleybal, VV Berkum, Voetbal, Korfbal, Sparta, Zwolsche Boys, Oranje Zwart, PEC Zwolle, Regio Zwolle Volleybal, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws