Zaterdag in vogelvlucht: Berkum en Anna

| 31-08-2019

In de rubriek ‘Zaterdag in vogelvlucht’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 31 augustus 2019’. Een dag die onder meer in het teken staat van de competitiezege van Berkum, de overwinning van Anna van der Breggen, het eerste oefenduel van Landstede Hammers en natuurlijk de City Swim Zwolle.

Goede start Berkum
Hoofdklasser Berkum wint op eigen bodem de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 met 1-0 van SC Genemuiden. Het enige doelpunt van de wedstrijd valt al in de twaalfde minuut. Na een gemakkelijk weggegeven corner ontstaat er chaos voor het doel van Genemuiden, dat er niet in slaagt opruiming te houden. Uiteindelijk belandt de bal ietwat gelukkig bij Berkum-aanvaller Michel van Aggele, die met een waardevolle ‘frommelgoal’ voor 1-0 zorgt.

“In de eerste 35 minuten waren wij de bovenliggende partij. Genemuiden kwam daarna beter in de wedstrijd, maar wij legden ze op het middenveld aan banden en dan stap je uiteindelijk als winnaar van het veld”, analyseert Berkum-trainer Arno Hoekstra, die blij is met de overwinning. “We hadden de wedstrijd eerder kunnen beslissen, maar we hebben daarentegen ook heel weinig weggegeven. Onze voorbereiding was rommelig, met veel geblesseerden, dus ik ben enorm blij met dit resultaat.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Be Quick en Zwolsche Boys halen uit
Zowel Be Quick ’28 als Zwolsche Boys start de poulefase van de strijd om de districtsbeker Oost met een klinkende zege. Eerstgenoemde is dankzij doelpunten van Frank Oosterhof, Sertac Yilmaz (twee), Hugo Winkeler en Kelvin Smits met liefst 5-0 te sterk voor Dedemsvaart. En gelijktijdig boekt Zwolsche Boys in Zwolle-Zuid eveneens een 5-0 overwinning. In het bekerduel tegen Lemele zijn Jeffrey de Nooijer, Kevin Westerbeek, Yavuz Ozdemir - na twee eigen doelpunten van Lemele - verantwoordelijk voor die eindstand. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

Anna van der Breggen wint GP Plouay
Anna van der Breggen wint voor het eerst in haar carrière de GP Plouay. De 29-jarige Zwolse is in de achttiende editie van de wedstrijd in Bretagne verreweg de sterkste. Ze gaat in de slotronde van de wedstrijd op avontuur en komt na heel wat klimmetjes en wat draaien en keren solo over de streep. Voor Van der Breggen haar vijfde zege in de Women's WorldTour van dit seizoen.

Oefenzege Landstede Hammers
Landstede Hammers start haar oefencampagne met een zege op Feyenoord Rotterdam. In een leuke wedstrijd wint de landskampioen op Urk met 78-59. Het debuut van Mohamed Kherrazi is helaas kortstondig. Na een prima interceptie wil hij met een dunk de score openen, maar hij blesseert daarbij zijn vinger. Andere nieuwkomers Martez Walker en guard Jordon Johnson tonen hun sprongkracht en vingervlugheid. Landstede Hammers lijkt extra snelheid in de benen te hebben. Snelle scores op de break zijn het gevolg. Als Urker Bart van Schaik tweemaal van ver treft, zijn de toeschouwers meer dan tevreden.

Stralende City Swim Zwolle
Zwollenaar Michiel Worst wint de stralende zesde editie van de City Swim Zwolle. De waterpoloër van Swol 1894 zwemt in de Zwolse stadsgracht tot zijn grote verbazing naar een tijd van 35 minuten en 37 seconden en daarmee de overwinning. “Ik snap er helemaal niets van”, reageert Worst na zijn zwemtocht van 2,7 kilometer. Klik hier voor onder meer een fotoreportage en de aftermovie van de City Swim Zwolle.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, Basketbal, Landstede Hammers, Zwolsche Boys, Anna van der Breggen, Arno Hoekstra, Zaterdag in vogelvlucht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws