Zandvliet: ‘We hebben wat recht te zetten’

| 07-03-2019

“We hebben zeker wat recht te zetten, want bij Genemuiden hebben we twee punten laten liggen.” Dat zijn de woorden van Berkum-aanvaller Yoram Zandvliet, die zaterdag met zijn ploeg een thuiswedstrijd speelt tegen SC Genemuiden. Die ploeg voldoet voorlopig niet aan de verwachtingen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum is in de hoofdklasse B nog altijd niet veilig, maar tankte afgelopen dinsdag wel vertrouwen. Derdeklasser Quick '20 werd met liefst 6-0 afgedroogd, waardoor de kwartfinale van de districtsbeker werd bereikt. In de competitie kwamen SC Genemuiden en Berkum elkaar al eerder tegen en die partij eindigde in een 3-3 gelijkspel. Berkum gaf daarbij drie keer een voorsprong uit handen en miste ook nog eens een strafschop. Daarna verliep het seizoen niet naar wens, maar vorige week won Berkum weer eens. In Wierden werd SVZW op een 2-4 verlies getrakteerd, een belangrijke zege.

Tegenstander SC Genemuiden gold vooraf als één van de kanshebbers voor de titel, maar de ploeg blijkt te wisselvallig om mee te doen om de prijzen. Zo begon het na de winterstop met een remise, gevolgd door overwinningen op CSV Apeldoorn en Sparta Nijkerk. Die zeges werden er echter weer gevolgd door twee nederlagen. “We doen het de laatste weken goed, vooral in de aanval. De winst die we in de beker hebben gepakt, is ook goed voor het zelfvertrouwen. Ik reken er op dat we zaterdag drie punten pakken”, aldus Zandvliet.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws