Zakelijk optreden is genoeg voor HC Zwolle

| 07-10-2018

“Het was een zakelijke overwinning, maar niet de leukste wedstrijd om te hockeyen. Toch hebben we het goed gedaan.” Zo vat HC Zwolle-trainer Pancho van den Broek de 3-1 overwinning van de herenploeg op Beuningen kort samen. De Zwollenaren moesten de complete wedstrijd het spel maken en deden dat goed genoeg om te winnen.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Beuningen was vooral naar Zwolle gekomen om te verdedigen en om via snelle counters tot goede kansen te komen. Daardoor had HC Zwolle veelvuldig de bal en moest het geduldig spelen om de defensie van de tegenstander te kraken. In de eerste helft slaagde er één van die pogingen, waardoor Nathan Fouhy de score kon openen. “We hebben het vijftig minuten goed gedaan. Maar als je zo gedwongen wordt om het spel te maken, dan maak je ook wel eens een foutje. In de laatste fase van de eerste helft was de concentratie er even niet en speelden we slordig om de score uit te breiden”, analyseert Van den Broek.

Toch pakte HC Zwolle de draad in de tweede helft weer op en kwam het via een strafcorner van Jeremy Bourgonje op 2-0. Daarmee was de wedstrijd niet beslist, want uit een counter kwam Beuningen toch weer terug tot 2-1. Echt spannend werd het alleen niet, want door een treffer van Matthijs Verhoef ging Zwolle met de volle buit aan de haal: 3-1. “We gaan vast nog meer ploegen tegen ons krijgen die zo verdedigend spelen. Het is hun goed recht. Voor ons was het vandaag een goede leerschool en een prima overwinning.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws