ZAC zet Zwolsche Boys op grote achterstand

| 09-03-2019

ZAC heeft een reuzenstap gezet richting het kampioenschap in de derde klasse C. De Zwolse koploper wist zaterdag zelf de ‘burenstrijd’ tegen nummer drie Zwolsche Boys met 2-0 te winnen. En tegelijkertijd verloor nummer twee SC Rouveen met 2-0 op bezoek bij Swift ’64. “Klopt, BAS is nu de nieuwe nummer twee”, reageert ZAC-trainer John Beijen nuchter.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Traditiegetrouw werd de derby van sportpark Jo van Marle tussen ZAC en Zwolsche Boys voorafgegaan door de nodige sfeeracties. “Door het slechte weer vielen die een beetje in het water, dat was wel jammer”, stelt ZAC-oefenmeester John Beijen, die tijdens de wedstrijd niet echt stond te genieten van grandioos voetbal. “Door de weersomstandigheden was goed voetbal onmogelijk en dat zag je inderdaad af aan het spel van beide teams. Al denk ik dat wij in de eerste helft beter omgingen met de omstandigheden. Wij kregen ook een paar kansen en kwamen vlak voor rust door een treffer van Lex Heimerikx op een verdiende 1-0 voorsprong”, aldus Beijen.

De openingsgoal viel voor de thuisploeg op een lekker moment. En datzelfde geldt voor de 2-0. Het was Joost Ottens die twee minuten na rust scoorde en daarmee de derby vroegtijdig besliste. “In de tweede helft werd het een hele rare wedstrijd. Door de harde wind waaide de bal alle kanten op en ging hij soms onverwachts over de achterlijn of zijlijn”, zegt John Beijen, die er op was gebrand om te winnen. “Jazeker, als trainer van ZAC wil je zo’n duel natuurlijk graag winnen. Iedereen leefde enorm toe naar deze derby en wij hadden dan ook maar één doel: winnen! Ik moet de jongens wat dat betreft zeker complimenteren, want de ranglijst speelde even geen rol.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Door de 2-0 zege op Zwolsche Boys deed lijstaanvoerder ZAC echter wel hele goede zaken in de derde klasse C. Het verschil tussen de twee buren is nu liefst tien punten in het voordeel van ZAC. En doordat SC Rouveen zaterdagmiddag verloor bij Swift ‘64 (2-0), is ook het verschil met Rouveen opgelopen naar negen punten. BAS is nu de nieuwe nummer twee, met zeven punten minder dan ZAC. “De nummer twee wisselt van week tot week. Daar kijken wij niet naar. Wij hebben alleen invloed op onze eigen wedstrijden, dus daar ligt de focus op.”

Voetbal, ZAC, Zwolsche Boys, Sportpark Jo van Marle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws