ZAC zegeviert op Zwols Kampioenschap

| 07-06-2013

ZAC A1 heeft vrijdagavond de vijfde editie van het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A1-junioren gewonnen. Op het eigen sportpark Jo van Marle had de thuisploeg in de finale weinig moeite met HTC A1, maar incasseerde wel drie tegentreffers. De doelpuntrijke finale eindigde uiteindelijk in 9-3. Na twee keer Zwolsche Boys en twee keer Be Quick ’28 wordt nu voor het eerst ZAC in de trofee gegraveerd.

© Paul Memelink
© Paul Memelink
© Paul Memelink

De finale van het Zwols Kampioenschap ging meteen spectaculair van start. Na nog geen dertig seconden viel namelijk al het eerste doelpunt. In de defensie van ZAC was nog niet iedereen wakker, waardoor Rik la Faille met een geplaatst schot HTC al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kon zetten. Lang bleef het echter geen 1-0 in het voordeel van HTC, want de thuisploeg nam vervolgens het initiatief. De 1-1 viel na zo’n tien minuten spelen en niet veel later zorgde ZAC-aanvaller Vincent Stibbe met een zeer fraaie goal voor 2-1. In het restant van de eerste helft knokte HTC voor wat het waard was, maar werd nauwelijks nog gevaarlijk. ZAC hield de touwtjes in handen en liep nog voor de thee uit naar 4-1.

Na de onderbreking ging ZAC verder waar het gebleven was. De toernooizege kwam geen moment in gevaar en zelfs doelman Lucah Huitsing kreeg van zijn ploeggenoten de kans om een doelpunt te maken. De ZAC-goalie mocht een strafschop nemen en faalde niet: 6-1. Zelf werd Huitsing daarna ook nog twee keer gepasseerd, maar dat mocht de pret bij het thuispubliek niet drukken. In de strijd om plek drie was Be Quick ‘28 vrijdagavond met maar liefst 7-2 te sterk voor Zwolsche Boys. Het duel om de vijfde plaats tussen WVF en SVI werd door een treffer van Tim Jonkman met 1-0 gewonnen door WVF. En Berkum wist de zevende plaats op te eisen door SV Zwolle met 7-0 te verslaan.

© Paul Memelink
© Paul Memelink
© Paul Memelink

Tijdens de prijsuitreiking maakte SZKV-voorzitter Rik Zuidmeer bekend dat de zesde editie van het Zwols Kampioenschap Voetbal in 2014 plaats heeft op de velden van SVI.

Voetbal, ZAC, HTC, Sportpark Jo van Marle, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws