ZAC Wintercup speelt in op nieuwe plannen

| 21-11-2016

E2 Sportrelations organiseert in samenwerking met voetbalvereniging ZAC op zaterdag 21 januari de eerste editie van de ZAC Wintercup. Het voetbaltoernooi vindt plaats op sportpark Jo van Marle en is bedoeld voor spelertjes onder 10 jaar. Clubs als Ajax, VVV-Venlo, Excelsior en uiteraard ook PEC Zwolle zijn van de partij. “Het toernooi staat garant voor spectaculaire voetbalacties”, weet organisator Stan Wissink nu al.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wissink is zelf selectiespeler van ZAC en kreeg vanuit zijn stage de opdracht om een voetbaltoernooi te organiseren. De voetballer werd enthousiast van de nieuwe plannen van de KNVB, dat het hele pupillenvoetbal op de schop wil nemen. Daarop ontwikkelde Wissink een toernooi voor O10-spelers, die zes tegen zes gaan spelen op een kwart veld. “Door het verkleinen van de afmetingen en daarbij minder spelers, worden de voetbalacties benadrukt. Spelers krijgen vaker de bal, dribbelen, passen en schieten ook vaker. En bovenal moeten ze sneller een keuze maken. Daardoor staat het toernooi bol van het spektakel, waarbij meer spelplezier voorop staat”, meldt Wissink.

De ZAC Wintercup wordt tevens door de KNVB gebruikt als pilot en dat geldt ook voor de overige voetbalverenigingen in Zwolle. Zij worden uitgenodigd om te komen kijken en inspiratie te halen uit het nieuwe voetbalmodel. “Daarbij wordt er gevraagd om kritisch te kijken naar de goede punten, maar ook zeker naar de verbeterpunten.” Naast de eerdergenoemde clubs komt ook NEC/FC Oss met twee teams naar Zwolle en doen ook Avanti Wilskracht, RKSV Vogido, HTC en ZAC met een ploeg mee. Daarnaast wordt er nog gezocht naar twee andere teams. De toegang op zaterdag 21 januari is gratis.

Voetbal, ZAC, Sportpark Jo van Marle, ZAC Wintercup

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws