ZAC wint en kan volgende bekerronde ruiken

| 08-09-2018

ZAC heeft zichzelf zaterdag een prima uitgangspositie verschaft om de groepsfase van de districtsbeker te overleven. De ploeg van trainer John Beijen won met 3-2 van Zwart Wit '63 en heeft daardoor nog één punt nodig om de volgende ronde te bereiken. “De eerste helft was goed, de tweede helft was rommelig”, vindt ZAC-trainer John Beijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De beker wordt door ZAC nou niet aangegrepen om te moeten presteren, want Beijen ziet het als veredelde oefenduels. Tegen Zwart Wit zag hij zijn ploeg vooral in de eerste helft goed voor de dag komen, met een 2-0 voorsprong bij rust tot gevolg. Joost Ottens maakte binnen tien minuten de openingstreffer en Lex Heimerikx zorgde voor de tweede Zwolse goal. “Het enige minpuntje was dat we bij rust niet met 3-0 of 4-0 voor stonden. We speelden een goede eerste helft, waarin ik goede dingen heb gezien. We speelden heel acceptabel”, zegt Beijen.

In de tweede helft werd het nog spannend, omdat Zwart Wit al rap de aansluitingstreffer wist te maken. De Harderwijkers wisselden van systeem, probeerden van alles om de gelijkmaker te forceren, maar ZAC hield stand. Joost Vulkers was na een uur goed voor de 3-1, Zwart Wit kwam wederom nog terug tot één doelpunt verschil, maar daar bleef het bij. “Als we in de tweede helft nog wat slimmer zijn, dan maken we er nog één of twee bij”, weet Beijen, die nu niet ineens de beker een hoger aanzien geeft. “Het ziet er goed uit, maar de beker krijgt nu geen andere doelstelling. Als we doorgaan, geven we in die wedstrijd waarschijnlijk speeltijd aan spelers die minder in actie komen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, ZAC, John Beijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws