ZAC vindt in Beijen nieuwe hoofdtrainer

| 13-01-2017

ZAC heeft John Beijen aangesteld als trainer voor het aankomende voetbalseizoen. De Zwolse tweedeklasser neemt na het huidige jaar afscheid van Egbert Kragt, die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij de club. Beijen is afkomstig van tweedeklasser FC Meppel. “Het gevoel was direct heel erg prettig. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er iets moois van te maken”, weet Beijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Beijen is een bekende verschijning op de Zwolse voetbalvelden. Twee periodes was hij hoofdtrainer van Zwolsche Boys en ook was hij liefst zes seizoenen de eindverantwoordelijke bij WVF. Op dit moment werkt Beijen voor FC Meppel, waar hij in het seizoen 2013-2014 begon. De coach is blij om terug te keren in Zwolle. “Ik reed van de week van Meppel terug naar huis en toen dacht ik wel: het zou prettig zijn om weer in Zwolle te werken. Een nadrukkelijke wens was het niet, maar mooi is het wel. Het komt nou eenmaal zo uit”, zegt de in Zwolle woonachtige Beijen, die bij ZAC een contract voor één seizoen heeft getekend. “We hebben wel de intentie om langer met elkaar door te gaan.”

De oefenmeester hoopt bij ZAC voort te borduren op de weg die door zijn voorgangers is ingeslagen. “Die hebben goed werk verricht en dat hoop ik nog verder uit te kunnen bouwen. Het is mooi om met een jonge groep te werken, ZAC is een fijne club, dus alles klopt.” Beijen gaat er in eerste instantie voor om van ZAC een stabiele tweedeklasser te maken. Toch is er ook ambitie. “Wie weet kunnen we op den duur wel serieus mee gaan doen om een periodetitel, maar eerst moet ZAC een stabiele tweedeklasser worden. Ik heb er in ieder geval een heel goed gevoel bij.”

Voetbal, ZAC, Tweede klasse H, John Beijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws