ZAC viert plotseling de titel: ‘Echt niet verwacht’

| 11-05-2019

Het laatste fluitsignaal klinkt en met een 2-5 overwinning op zak wil ZAC-aanvaller Robbin Bastiaan al richting kleedkamer. Dan ziet hij opeens een schaal het veld op komen, is er drukte rond de dug-out en komt het besef: het kampioenschap in de derde klasse C is binnen.

ZAC heeft het zaterdag op bezoek bij DSV ‘61 niet in eigen hand. Als de Zwollenaren kampioen willen worden, moeten ze allereerst zelf winnen in Doorspijk. Daarnaast moet concurrent SC Rouveen punten laten liggen tegen Hulshorst. Deel één van het verhaal lijkt in eerste instantie al een flinke opgave te zijn. Door goals van Bart Mylanus en Robbin Bastiaan komt ZAC voor rust tweemaal op voorsprong, maar DSV komt net zo vaak op gelijke hoogte. “Nou, jeetje, dat ging niet van harte. We kregen twee hele knullige goals tegen, terwijl we op voorsprong stonden. Dat was niet best”, lacht Bastiaan.

Er is uiteindelijk een jonge hond voor nodig om de zaak over de streep te trekken. JO19-junior Boaz Smits zet ZAC met twee goede acties op het juiste spoor. Eentje levert een assist op, de ander een vrije trap. En ook daar valt een goal uit. “Hij heeft ons echt over het dooie punt geholpen”, weet Bastiaan, die zelf nog een doelpunt voor zijn rekening neemt. ZAC wint daardoor met 2-5 van DSV en doet wat het moet doen. Als dan na afloop blijkt dat Rouveen met 1-2 heeft verloren van Hulshorst, barst het feest los. “De terechte kampioen denk ik, helemaal als je twee wedstrijden voor het einde al feest kan vieren. Heel mooi.”

Dat het kampioensfeestje niet was gepland was, blijkt wel uit de terugkomst in Zwolle. De spelers wachten elkaar elders in de wijk op, om gezamenlijk naar de kantine te gaan. Een bus was er immers niet geregeld. “En het is toch leuk om samen naar ZAC te gaan. We hadden het vandaag echt niet verwacht, maar het zal een goed feestje worden. Dit gaan we even goed vieren”, sluit Bastiaan wederom lachend af.

Voetbal, ZAC

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws