ZAC promoveert naar de derde klasse

| 02-06-2012
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

ZAC speelt volgend seizoen in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar wist zaterdagmiddag op eigen bodem weliswaar niet te winnen van Quick ’20 uit Oldenzaal, maar het 1-1 gelijkspel was - na de 2-5 uitzege van vorige week - ruim voldoende voor promotie naar de derde klasse. “Je wil niet weten hoe dit voelt. Er valt denk ik 250 kilo van mijn schouders af”, aldus een dolblije Oosterhaar.

Het tweede nacompetitieduel tegen Quick ’20 was op sportpark Jo van Marle eigenlijk nauwelijks spannend. “Van een wedstrijd was inderdaad geen sprake”, stelt ZAC-trainer Herman Oosterhaar. “Quick probeerde wel wat te forceren, maar op een zeer gunstig moment kwamen wij op 1-0 door een magnifieke vrije trap van Jeffrey de Nooijer.” Op de inzet van de Zwolse spits, die volgend seizoen speelt voor vierdeklasser Edon, verkeek iedereen zich aan de kant van de bezoekers. “We gingen daardoor met een voorsprong rusten. Dat was zeer prettig. Maar doordat wij slap uit de kleedkamers kwamen, maakten wij het onszelf nog onnodig moeilijk.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de eerste minuut na rust kwam de formatie uit Oldenzaal op 1-1, maar in grote problemen werden de Zwollenaren vervolgens niet gebracht. “Zij hebben daarna nog één kans gehad en dat was het wel. Voor ons was het een kwestie van overleven en dat is gelukt”, aldus Oosterhaar, die na vijf seizoenen ZAC met een opgeheven hoofd de club kan verlaten. “Het is hier nu groot feest. Alle registers worden open getrokken. En de mensen hier hebben het ook verdiend. We hebben er keihard voor gewerkt en vaak aan het kortste eind getrokken, maar nu trekken we eindelijk aan het langste eind. Ik kan hier nu weggaan via de voordeur.”

Zelf zal Oosterhaar niet actief zijn in de derde klasse, want hij vertrekt immers naar KHC Kampen. En juist die ploeg wist zaterdagmiddag onverwacht promotie af te dwingen naar de eerste klasse. KHC stond tijdens de winterstop strak onderaan in de tweede klasse, maar won onder leiding van trainer Egbert Kragt (de nieuwe coach van ZAC) de derde periode en promoveert nu dus zelfs naar de eerste klasse. “Fantastisch. Dit is echt een topweekend”, concludeert Oosterhaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, ZAC, Herman Oosterhaar, Nacompetitie, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws