ZAC op zoek naar kampioensoverwinning

| 17-04-2014

Voor vierdeklasser ZAC kan aankomende zaterdag beslissend zijn. De Zwolse ploeg ontvangt dan Swift ’64 en is bij een overwinning zeker van het kampioenschap in de vierde klasse C. En dat al twee speelrondes voor het einde. “Dan trek ik als Feyenoorder mooi een lange neus naar Amsterdam”, lacht ZAC-trainer Egbert Kragt. “Zijn we toch een week eerder.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De jonge Zwolse ploeg degradeerde afgelopen seizoen net aan uit de derde klasse, maar liet destijds in de eindfase van de competitie al zien dat het op de goede weg was. In de vierde klasse C gold ZAC direct als titelkandidaat en dat bracht extra druk met zich mee. Ondanks die extra lading staat de ploeg al lange tijd aan kop. “Daar moesten ze toch maar mee omgaan. De doelstelling was om kampioen te worden, want dat lag en ligt echt binnen de mogelijkheden. Het is alleen heel knap dat een ploeg zonder enige routine, toch een seizoen lang met die druk om heeft kunnen gaan”, zegt Kragt.

Mocht ZAC zaterdag winnen, dan is de titel een feit. En een titel zorgt uiteraard ook voor promotie naar de derde klasse. Gezien de jongelingen binnen de selectie een ‘must’, want anders kan de ploeg wel eens uit elkaar vallen. “Dan zijn er vast jongens die het eens op een hoger niveau willen proberen”, denkt Kragt. “Er is heel veel mogelijk met deze groep, want het zijn allemaal jonge gasten. Maar dan moeten ze wel bij elkaar blijven. Het is voor de club dus best belangrijk om te promoveren.”

Het matchpoint verzilveren, dat moet zaterdag gebeuren tegen polderploeg Swift ’64. Eerder dit seizoen won ZAC in Swifterbant al met 2-5, wat een makkelijke middag doet vermoeden. Maar schijn bedriegt. “Het is echt nog geen gewonnen wedstrijd. Swift kan heel compact en hecht spelen, als een team. Als je dan op achterstand komt, wordt het een hele moeilijke middag”, zegt Kragt, die daarom hoopt dat zijn ploeg honderd procent geconcentreerd is. “Het wordt wel anders, omdat het een mogelijke kampioenswedstrijd is. Maar ik hoop dat mijn ploeg de focus op het voetballen houdt, want dat is echt nodig. Winnen van Swift, dat is waar het om gaat.”

Voetbal, ZAC, Vierde klasse C, Egbert Kragt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws