ZAC ontvangt fietsers 2bike4alzheimer

| 18-09-2015

Voetbalvereniging ZAC is in de nacht van zaterdag op zondag gastheer van de deelnemers aan de fietstocht '2bike4alzheimer'. De fietsers rijden in 24 uur een route van 400 kilometer, waarbij ze midden in de nacht Zwolle passeren. Op sportpark Jo van Marle is een stempelpost ingericht. “Het is een schitterend gezicht om zoveel tandems te zien passeren”, meent de organisatie.

De start van de tocht, die bedoeld is om geld op te halen voor onderzoek naar Alzheimer, is zaterdagochtend in Haarlem. In een estafettevorm wordt een afstand van 400 kilometer afgelegd en onderweg zijn er meerdere stempelposten. “In Zwolle is één van de posten. De teams maken gebruik van de faciliteiten van ZAC en worden gastvrij ontvangen. Daarnaast krijgen de deelnemers een stuk fruit van Jumbo Zwolle-Zuid.” De fietsers komen tussen 5.00 en 7.30 uur door Zwolle, waar ze bij vrijwilligers van ZAC en de stichting hun stempel kunnen halen. “Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en vooral de deelnemers aan te moedigen”, zo luidt het bericht.

De 2bike4alzheimer wordt gereden door sportievelingen die in actie komen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. De actie is een volledig vrijwilligersinitatief, met ondersteuning van Alzheimer Nederland. Dit jaar doen er bijna dertig teams mee, die geld inzamelen voor een betere diagnose van de ziekte. “Nu duurt het stellen van de diagnose gemiddeld veertien maanden. Vaak duurt het ook langer. Bijvoorbeeld in een vroeg stadium van de ziekte of op jonge leeftijd, waarbij artsen eerst aan andere zaken denken. Een bloedtest zou hen behoeden voor maanden, zo niet jaren onzekerheid”, duidt de organisatie. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.2bike4alzheimer.nl.

ZAC, Fietsen, Sportpark Jo van Marle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws