ZAC kijkt uit naar historische stadsderby

| 04-07-2019

“Het is altijd leuk om tegen een profclub te spelen. En helemaal als dat de club is waarvoor je normaal altijd naar het stadion gaat.” Het zijn de woorden van ZAC-aanvoerder Okke Scholten, die uitkijkt naar de historische stadsderby van dinsdag 16 juli tussen ZAC en PEC Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een wedstrijd tussen ZAC en PEC Zwolle is niet zomaar een wedstrijd. De wedstrijd is een stadsderby met een historie die meer dan een eeuw terug gaat. Op 13 november 1913 werd de eerste officiële wedstrijd tussen beide clubs met 3-1 in het voordeel van ZAC beslecht. Of een overwinning er nu in zit voor de kersverse kampioen van de derde klasse is sterk de vraag. Aan de inzet van de spelers zal het in ieder geval niet liggen. Voor hen is deze oefenwedstrijd een buitenkans.

De poorten van sportpark Jo van Marle aan de Landsheerlaan in Zwolle-Zuid gaan dinsdag 16 juli om 17.00 uur open. Voorafgaand aan de confrontatie tussen ZAC en PEC Zwolle nemen de vrouwen van VVZ en Be Quick ’28 het tegen elkaar op. Daarnaast presenteert ZAC haar nieuwe clubkleding. De historische stadsderby start om 19.30 uur. De opbrengst van deze avond wordt gebruikt voor een invalidenlift in het clubgebouw van ZAC. Hiermee maakt ZAC het clubgebouw niet alleen beter toegankelijk voor de leden en bezoekers, maar wordt het ook geschikt gemaakt voor een bredere maatschappelijke functie.

Kaarten
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Albert Heijn Andre Mulder aan de Forelkolk in Zwolle-Zuid. Bij aankoop van 15 euro aan boodschappen kost een kaartje 7,50 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. VIP-kaarten zijn verkrijgbaar via www.zac.nl. Op de dag zelf zijn kaarten vanaf 17.00 uur aan de kassa verkrijgbaar, tegen het normale tarief: 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Voetbal, ZAC, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws