ZAC hoopt op revanche in derde klasse

| 02-08-2014

ZAC is uit op eerherstel in de derde klasse. De Zwolse club liet afgelopen seizoen met verzorgd en aanvallend voetbal zien de vierde klasse te zijn ontgroeid. De formatie van hoofdtrainer Egbert Kragt pakte overtuigend de titel en wil graag revanche nemen op het mislukte avontuur van twee jaar terug. “Maar het is een vrij pittige derde klasse, waar we onze handen nog vol aan gaan hebben”, oordeelt de oefenmeester.

© Paul Memelink

Na de degradatie uit de derde klasse rechtte de Zwolse hoofdmacht afgelopen seizoen de rug. Het kampioenschap in de vierde klasse C ging naar Zwolle-Zuid en daarom acteert de ploeg aankomend seizoen in de derde klasse. Trainer Kragt hoopt dat zijn ploeg kan laten zien dat er, ten opzichte van twee jaar geleden, grote stappen zijn gemaakt. “Destijds werd het al vrij snel duidelijk dat we een maatje te klein waren. Sindsdien is er echter veel veranderd en we willen laten zien dat we weldegelijk een hoger niveau aan kunnen. Makkelijk wordt dat niet, want in vergelijking met de andere derde klassen is dit kwalitatief één van de betere”, stelt de hoofdtrainer.

Ondanks de goede ontwikkeling van het team zitten de spelers nog niet op de toppen van hun kunnen. Kragt weet dat er nog genoeg aandachtspunten zijn.“Er valt nog genoeg te verbeteren. Ik vind dat de ploeg in fases van de wedstrijd volwassener moeten worden. Als we bijvoorbeeld onverwachts een goal incasseren, dan zijn er te veel spelers die het even kwijt zijn. Dat moet er echt uit.” Daar waar er nog voldoende verbeterpunten zijn, is het teamgevoel al opperbest. Afgelopen seizoen was dat onderdeel van de succesformule. “De kracht van deze ploeg is het teamverband. Het team is volledig intact gebleven en dat zegt natuurlijk voldoende over de saamhorigheid binnen de groep.”

Voetbal, ZAC, Derde klasse C, Egbert Kragt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws