ZAC declasseert CSV ’28: ‘Een oorwassing’

| 13-10-2018

Als ZAC-trainer John Beijen en collega Martin Reynders van CSV ’28 de wedstrijd nabespreken, valt vanuit CSV-zijde het woord ‘oorwassing’. Dat is niet zo heel vreemd, want ZAC rekent zaterdag met speels gemak af met stadgenoot CSV: 5-0. “Een oorwassing, dat is wel terecht”, denkt Beijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het gaat snel in Zwolle-Zuid, want binnen tien minuten heeft Robbin Bastiaan al een treffer achter zijn naam staan. CSV heeft geen antwoord op het aanvalsgeweld van ZAC en mede daardoor is het na een dik half uur al 2-0. Bram Pool neemt die tweede goal voor zijn rekening. “We hebben enorm veel kansen gecreëerd en er heel veel niet gemaakt. Toch hebben we er ook vijf gemaakt en daar mag je niet ontevreden over zijn. Mijn assistent zei dat het ‘maar’ 5-0 was geworden, maar vooraf teken je voor zo’n overwinning. CSV heeft namelijk absoluut geen slechte ploeg”, vindt Beijen.

De coach ziet in de tweede helft dat zijn ploeg de score verder laat oplopen. Na een uur spelen is het opnieuw Bastiaan die scoort (3-0) en in de slotfase vallen er nog twee doelpunten. Joost Vulkers is goed voor de 4-0, Lex Heimerikx zet de eindstand op 5-0. “Je kunt trucjes doen voor de bühne, maar uiteindelijk speel je om te winnen. Dat heb ik vandaag gezien. Er zit echt iets onverzettelijks in mijn ploeg”, zegt Beijen, die goede hoop heeft dat ZAC zich bovenin de derde klasse C kan nestelen. “Wij gaan bij de eerste vier of vijf meedoen. Als je ziet hoe we spelen en hoeveel we creëren, dan is het terecht om dat te zeggen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, ZAC, CSV ‘28, John Beijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws