ZAC dankzij late gelijkmaker naar finale

| 19-05-2012

Dankzij een goal van Willard Zuidberg in de 85ste minuut van de wedstrijd heeft ZAC zich zaterdagmiddag geplaatst voor de finale van de nacompetitie. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar had op Hemelvaartsdag op eigen bodem met 2-1 gewonnen van ASV ’57, maar in Aadorp keek ZAC ruim tachtig minuten tegen een 1-0 achterstand aan. “We hebben het vandaag moeilijk gehad, maar de gelijkmaker was absoluut verdiend”, stelt Oosterhaar.

Al in de tweede minuut kwam ASV zaterdagmiddag op voorsprong. “Door naïef verdedigen aan onze kant kon de thuisploeg vroeg scoren, maar daarna hebben wij gedomineerd en het spel gedicteerd”, vertelt Oosterhaar, die zijn ploeg lange tijd zag knokken op een klein veld en tegen de onverzettelijkheid van ASV. “We hebben behoorlijk wat kansen gehad, alleen de bal ging er niet in. Daarnaast werd ons kort na rust een zuivere strafschop onthouden. Dat was jammer. Maar gelukkig wist Willard ‘The Joker’ Zuidberg vlak voor tijd nog te scoren.”

In de finale van de nacompetitie, voor een plek in de derde klasse, neemt ZAC het op tegen Quick ’20 Oldenzaal. Quick ’20 verloor donderdag de eerste wedstrijd in eigen huis met 0-1 van ‘s Heerenbroek, maar zegevierde zaterdagmiddag in de return - na verlenging - met 3-5. “Dit wordt onze derde achtereenvolgende finale, dus hopelijk is drie keer scheepsrecht”, aldus Oosterhaar, die zaterdag 26 mei in Odlenzaal hoogstwaarschijnlijk geen beroep kan doen op Jordy Lemstra. Bij een ongelukkige val ging zijn schouder zaterdagmiddag uit de kom. De return staat gepland voor zaterdag 2 juni in Zwolle.

Voetbal, ZAC, Nacompetitie, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws