ZAC bezorgt VSW eerste thuisnederlaag

| 10-11-2018

ZAC heeft zaterdagmiddag een belangrijke stap gezet in de strijd om de eerste periodetitel in de derde klasse C. De ploeg van trainer John Beijen wist het inhaalduel op bezoek bij VSW, ondanks een 1-0 achterstand, overtuigend met 1-5 te winnen. Voor de formatie uit Windesheim betekende het de eerste nederlaag op eigen bodem.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de eerste helft nam de koploper van 3C meteen het initiatief. ZAC speelde snel een paar kansen bij elkaar, maar het was de thuisploeg dat in de 33ste minuut brutaal de leiding nam. VSW wist zich voor de tweede keer onder de druk van ZAC uit te voetballen en Joey Platenkamp profiteerde optimaal: 1-0. “Die 1-0 was wel tegen de verhoudingen in. VSW had voor een bepaalde speelstijl gekozen en werd ook nog eens beloond”, reageert ZAC-trainer John Beijen, die Lex Heimerikx voor rust de gelijkmaker zag scoren. “Dat was wel lekker, want wij waren duidelijk de bovenliggende partij. Wij hadden in de eerste helft ook veel balbezit, raakten al een keer de paal en de keeper van VSW pakte nog een knappe bal”, stelt Beijen.

Na rust kon de trainer van ZAC vrij snel opgelucht ademhalen. Bart Mylanus tekende in de zestigste minuut voor de 1-2 en drie minuten later besliste Lex Heimerikx, met zijn tweede van de middag, de wedstrijd vroegtijdig: 1-3. In de slotfase tilden de Joey Groen en Okke Scholten de stand nog naar 1-5 in het voordeel van ZAC. “We zijn in de tweede helft eigenlijk hetzelfde blijven doen als in de eerste helft en toen pakte het wel goed uit”, vertelt John Beijen, die al met al content was met het eindresultaat. “Ik heb voetbaltechnisch leuke dingen gezien en uiteindelijk is de uitslag nog hoog uitgevallen, dus ik ben tevreden.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dankzij de overwinning op VSW staat ZAC na zeven speelrondes - met negentien punten - vier aan kop in de derde klasse C. Met een voorsprong van drie punten op ‘buurman’ Zwolsche Boys heeft de koploper volgende week voldoende aan een puntje voor het winnen van de eerste periodetitel. “Wij hebben de periodetitel inderdaad in zicht. Als je de kans krijgt, dan moet je hem ook pakken”, aldus Beijen, die volgende week met zijn ploeg op eigen veld speelt tegen nummer drie Oene. “Dat kan een aardige kraker worden. Oene wil ongetwijfeld het gat verkleinen en wij krijgen de kans om onze voorsprong te vergroten”, zegt Beijen, die zijn ploeg verder geen enkele druk wil opleggen. “Het belangrijkste is dat we plezier in het voetballen houden en dan komen de resultaten vanzelf.”

Voetbal, ZAC, VSW, John Beijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws