ZAC Basketbal klaar voor nieuw seizoen

| 04-09-2012

Het eerste herenteam van ZAC Basketbal is klaar voor het nieuwe seizoen. “Dit jaar is het doel duidelijk: kampioen worden in de hoofdklasse”, stelt Daud Bwefar, speler van de Zwolse basketbalformatie. “We zijn in 2010 gepromoveerd naar de hoofdklasse en daarin wisten we de afgelopen twee seizoenen beslag te leggen op de derde plaats. Het is nu tijd voor een stapje hogerop.”

ZAC heeft zich in de zomer versterkt met vier spelers. “Sjoerd Langevoort en Yuval Uzan zijn overgekomen van Red Giants, Stan Borns speelde bij Landstede Basketbal onder 20 jaar en Jordy van der Reijd heeft in het verleden in de jeugd van Landstede gespeeld”, vertelt Bwefar, die met zijn ploeg vrijdag 7 september oefent tegen stadgenoot Be Quick ’28. “Be Quick speelt een klasse lager, maar heeft komend jaar de ambitie te promoveren naar de hoofdklasse. Het kan dus een leuke pot worden.” De Zwolse basketbalderby begint vrijdag om 21.00 uur in sporthal De Gerenlanden.

In het weekend van 15 en 16 september strijdt de hoofdmacht van ZAC voor een plek in het bekertoernooi. “In Drachten nemen we het dan op tegen respectievelijk Penta uit Drachten, Challengers uit Hoofddorp, Leiden 3 en de Alkmaar Guardians. De nummers één en twee van de poule kwalificeren zich.” Een week later, op vrijdag 21 september, begint de competitie. “We beginnen met een thuiswedstrijd tegen Tonego uit Haaksbergen.” Deze wedstrijd heeft plaats op het center court van het Landstede Sportcentrum en start om 21.00 uur. De toegang is gratis.

Basketbal, ZAC Basketbal, Be Quick '28 Basketbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws