ZAC al met één been in de derde klasse

| 26-05-2012

Als ZAC dit seizoen niet promoveert heeft het dat volledig aan zichzelf te wijten. De Zwolse vierdeklasser verschafte zich zaterdag met een 2-5 zege bij Quick ’20 in Oldenzaal een prima uitgangspositie in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Zelfs een klein verlies kan volgende week genoeg zijn, als ZAC het in eigen huis opnieuw tegen Quick opneemt.

Op sportpark Vondersweijde in Oldenzaal was het de thuisploeg die zaterdag als beste aan de wedstrijd begon. Rinze ter Grote schoot in de achtste minuut ook al direct raak, maar lang kon Quick ’20 niet van die voorsprong genieten. Binnen vijf minuten bracht Joost Ottens ZAC op 1-1, wat tevens de ruststand bleek. Dankzij twee treffers van Erik Guzey namen de bezoekers na rust brutaal een 1-3 voorsprong, maar Tim Hellegers deed namens Quick nog wat terug. Het slotakkoord was echter weer voor de Zwolse wapendragers. Abe de Boer schoot ZAC in de 83ste minuut weer naar een marge van twee, waarna Niek Rijnja het feestje helemaal compleet maakte door in de laatste minuut voor 2-5 te zorgen.

“Ik heb wel eens raardere dingen in het voetbal gezien, maar ik kan me niet voorstellen dat wij volgende week met 0-4 gaan verliezen”, stelt ZAC-trainer Herman Oosterhaar voorzichtig. “We zijn halverwege en negentig minuten verwijderd van ons doel, promotie. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar wij zijn enorm op de goede richting.” De vijfde goal van Niek Rijnja kan volgende week eventueel beslissend zijn. Quick ’20 moet daardoor met drie doelpunten verschil winnen om een verlenging uit het vuur te slepen. “Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg en roep, maar ik zie dat niet zo snel gebeuren.”

Oosterhaar, na dit seizoen trainer bij KHC Kampen, was erg te spreken over het optreden van zijn ploeg. De Zwolse oefenmeester zag al vroeg in de eerste helft Willard Zuidberg uitvallen met een blessure, maar had met Robbin Bastiaan een prima vervanger in huis. Ook het gemis van Thomas Bakker, die in de rust in de kleedkamer was achtergebleven, werd prima opgevangen. “De jongens hebben het echt fantastisch gedaan en echt als één blok gespeeld, ondanks de zeer zware omstandigheden. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar na rust waren wij beter. Gelukkig hebben we dat ook in doelpunten weten uit te drukken.”

Voetbal, ZAC, Nacompetitie, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws