ZAC aan vooravond van 120-jarig jubileum

| 22-08-2013

De oudste voetbalvereniging van Zwolle is bijna jarig. Op 1 oktober bestaat ZAC 120 jaar en dat laat de vereniging niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo speelt het eerste elftal op 4 september een oefenwedstrijd tegen oud-spelers van PEC Zwolle en organiseert de club ook een reünie. “We zijn tevreden met het jubileumprogramma”, stelt Trudy Kistemaker, secretaris van ZAC.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een heuse stuurgroep lag aan de basis van het jubileumprogramma. “De stuurgroep heeft er voor gezorgd dat er sinds het begin van dit jaar al verschillende activiteiten zijn georganiseerd. En de komende periode staan er nog verschillende evenementen op het programma, waaronder de ZAC Musivue”, zegt Kistemaker. Deze ZAC Musivue wordt eens in de vijf jaar georganiseerd en staat dit jaar onder leiding van regisseur Jan Pieter Boudens. Onder de naam ‘Uit de kast’ voert de cast ter ere van het jubileum een revue op. “Naast de echte toneelspelers wordt de cast ook gevormd door spelers uit de dames- en herenselectie van ZAC. Dat maakt het nog leuker om naar te kijken.”

De revue wordt opgevoerd op zaterdag 5 oktober in De Nieuwe Buitensociëteit en maakt onderdeel uit van het jubileumweekend van de vereniging. Op vrijdag 4 oktober begint dat weekend met een reünie voor alle huidige en oud-ZAC’ers. “De animo voor zowel de Musivue als de reünie is groot. Er zijn voor de reünie al aardig wat aanmeldingen binnen en ook de kaartverkoop voor de Musivue loopt goed. Al hopen we dat er in De Nieuwe Buitensociëteit toch nog wat meer mensen komen, ook van buitenaf”, aldus Kistemaker.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voorafgaand aan het jubileumweekend zijn er ook in september al twee activiteiten. Op woensdag 4 september speelt het eerste elftal van ZAC een oefenwedstrijd tegen oud-PEC Zwolle. “Deze wedstrijd begint om 19.30 uur en wordt hoogstwaarschijnlijk gespeeld op natuurgras. Ook deze wedstrijd staat in het kader van ons jubileum”, zegt Kistemaker, die met haar club ook nog ‘Schijt je Rijk’ organiseert. “Op 7 september is het hoofdveld van de club opgedeeld in vakjes van één vierkante meter. Deze vakjes kunnen worden gekocht voor 2 euro per stuk. De bezitter van het vakje waarin de koe haar eerste vlaai legt, wint een mooie geldprijs.”

Voetbal, ZAC, Sportpark Jo van Marle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws