Zaalvoetbaltoernooi voor jeugd in januari

| 05-11-2013

Zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle organiseren donderdag 2 en vrijdag 3 januari 2014 het Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal voor jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar. Gedurende twee dagen strijden jongeren uit Zwolle en omgeving in twee leeftijdscategorieën om het Zwols Kampioenschap in de WRZV-hallen.

Het Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal is een initiatief van zaalvoetbalvereniging WRZV. De vereniging ziet mogelijkheden in de kerstvakantie jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden. Naast deze maatschappelijke benadering wil de zaalvoetbalvereniging uiteindelijk ook kijken in hoeverre er draagvlak is onder de Zwolse jongeren om te starten met een competitie die vergelijkbaar is met de seniorencompetitie, die op maandag- en woensdagavond in de WRZV-hallen wordt gespeeld. “Wij speelden al langer met het idee om meer met jeugd te gaan doen, uiteindelijk moet dit initiatief leiden tot een eerste aanzet om jongeren aan ons te binden. Vanuit dit perspectief en de bestaande kennis en expertise die SportService Zwolle bezit, hebben we het verhaal bij hen onder de aandacht gebracht en zijn we verder gegaan met het projectidee”, aldus Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV.

Op de twee dagen in de kerstvakantie worden jongeren uitgenodigd om in teams van zeven á acht spelers deel te nemen aan het toernooi. De teams kunnen op diverse manieren worden samengesteld, namelijk vanuit de buurt/wijk, de school en de sportverenigingen. “Iedere jongere die het leuk vindt om in de vakantie te voetballen, krijgt de mogelijkheid zich in te schrijven voor het toernooi”, benadrukt Eikelboom. Naast het spelen van reguliere voetbalwedstrijden wordt er volop aandacht besteed aan sportief gedrag, normen en waarden en respect. De teams zijn verplicht een teamcaptain aan te wijzen. Om deel te kunnen nemen aan het toernooi is deze teamcaptain verplicht om tijdens de informatieavond aanwezig te zijn, waar in samenspraak met de organisatie wedstrijdregels en -afspraken worden opgesteld. De organisatie verwacht door jongeren zelf verantwoordelijk te maken voor de geldende afspraken dat zij zich meer bewust zijn van hun voorbeeldrol naar anderen.

Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle ziet het als een positieve ontwikkeling dat sportverenigingen zelf initiatieven ontwikkelen om nieuwe doelgroepen aan te spreken. “De zaalvoetbalvereniging kwam met het idee, wij kunnen hen ondersteunen en begeleiden. Daarnaast zien wij vanuit onze rol mogelijkheden om meerdere activiteiten en organisaties aan dit initiatief te koppelen. Travers Welzijn met haar jongerenwerk in de wijken, maar ook de koppeling met de PEC Zwolle Street League zal zeker worden gemaakt.” Inschrijven is vanaf nu mogelijk door een inschrijfformulier af te halen bij de WRZV-hallen of door een e-mail te sturen naar j.vanleeuwenno@spmsportservicezwolle.nl. Op korte termijn wordt het inschrijfformulier ook via andere kanalen verspreid.

Voetbal, SportService Zwolle, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws