Zaalvoetbalsters SVI vieren kampioenschap

| 30-04-2019

De zaalvoetbalsters van SVI zijn kampioen van de hoofdklasse 5, één niveau onder de eredivisie. Voor het sterkste vrouwenteam van de Zwolse club staat er maandag 6 mei weliswaar nog een thuisduel tegen hekkensluiter STB Wezep op het programma, maar de titel is al binnen. “Dit is geweldig. Echt een teamprestatie”, reageert Elisa Nijenhuis, die terugkijkt op een mooie koningsnacht.

© Jan Burgman Fotografie

“Om het kampioenschap binnen te halen moesten wij afgelopen vrijdag in Lichtenvoorde winnen van nummer drie LZV en dat hebben wij gedaan”, vertelt Nijenhuis, die tijdens de autorit naar Lichtenvoorde al samen met haar ploeggenoten voorzichtig begint met het selecteren van de nodige kampioensmuziek. Ook de champagne zit in de kofferbak. De focus ligt echter niet alleen op het naderende feestje, want onderweg analyseren de dames tevens de vorige wedstrijd tegen LZV. “LZV heeft een jonge felle ploeg, waar wij in de thuiswedstrijd maar nipt van wisten te winnen. Dus wij waren gewaarschuwd.”

In Lichtenvoorde begint SVI dan ook enigszins gespannen aan de wedstrijd, maar weet de bal wel in de ploeg te houden. Dat balbezit resulteert al vrij snel in de 0-1. Het is Marieke Snoeijer die de bal snoeihard in kruising knalt. Zelfs de supporters van LZV zijn er even stil van. De felle thuisploeg raakt echter niet in paniek en doet er nog een schepje bovenop. SVI komt er maar moeizaam uit en na een verzorgde aanval van LZV valt de 1-1, wat een goede weerspiegeling is van de eerste helft.

© Jan Burgman Fotografie

“In de rust heb ik herhaaldelijk de uitspraak ‘tandje erbij’ voorbij horen komen, want het kampioenschap was immers binnen handbereik”, aldus Elisa Nijenhuis, die vroeg in de tweede helft Margriet Beekman de 1-2 ziet maken. En niet veel later schiet Marieke Snoeijer een vrije trap tegen de touwen. “Na de 1-3 leek de wedstrijd gespeeld”, stelt Nijenhuis. LZV blijft aandringen en krijgt ook kansen, maar de thuisploeg weet deze kansen, mede door goed keeperswerk van SVI-goalie Janneke Veldman, niet te verzilveren. SVI is daarentegen effectief in het afmaken van de kansen en zo eindigt de wedstrijd in 2-6. Margriet Beekman scoort nogmaals en ook Femke Gertsen neemt twee treffers voor haar rekening.

“De uitslag doet vermoeden dat het een simpel avondje was, maar dat was het zeker niet. Dat zorgde na het laatste fluitsignaal misschien wel voor een nog grotere ontlading”, zegt Nijenhuis.

Voetbal, SVI, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws