Zaalvoetballers trekken naar Sportcentrum

| 28-08-2015

Zo heb je niets en zo is er in het Landstede Sportcentrum ineens volop zaalvoetbal. Het Theater van de Sport fungeert komend seizoen als thuishaven van de hoofdklassers iFC Donaci en SVI. En daarnaast spelen er nog meer teams van laatstgenoemde club komend jaar hun thuisduels in het sportcentrum. Het eerste officiële competitieduel is direct pikant: maandagavond spelen Donaci en SVI tegen elkaar.

© Annet van Raalten

“We hebben in februari een toernooi georganiseerd en de feedback was alleen maar positief. Het Landstede Sportcentrum is een toplocatie en heeft net wat meer charme dan de andere zalen”, vertelt iFC Donaci-oprichter Yassine Assa over de thuisbasis. SVI, de opponent van maandag, stapt op haar beurt over naar het Landstede Sportcentrum. Eerder speelde de zaalafdeling van de voetbalclub haar thuiswedstrijden in de BDG-hal, maar er is nu gekozen voor een verhuizing. “Het moet in Zwolle mogelijk zijn om het niveau omhoog te krikken. Dit is daar een mooie locatie voor. De ambiance is prima en het trekt sponsoren aan. Want budget is wel nodig”, vertelt SVI-speler Arjan Jansen.

Het nieuwe onderkomen van de twee clubs had zich geen beter begin kunnen wensen. Het eerste competitieduel van maandag (20.00 uur) is er direct eentje om de vingers bij af te likken. iFC Donaci speelt dan tegen SVI, een heuse Zwolse derby. “Maar zo voelt het eigenlijk niet”, zegt Assa. “We hebben zelfs nog met elkaar gesproken om ons bij SVI te voegen. Dat ging echter niet door. Op dit moment is er nog steeds goed contact en zeker geen haat of zo.” Aan de andere kant is dat niet anders. “Het belooft een leuk, sportief duel te worden, want de jongens kennen elkaar. Zo hebben wij Bjorn Rellum van Dieze West, terwijl Donaci ook wat spelers van Dieze heeft. We gaan er wel alles aan doen om te winnen”, roept Jansen.

Voor SVI is de wedstrijd van maandag het begin van de volgende stap. Jarenlang was de club bezig om naar de hoofdklasse te promoveren en vorig jaar kwam het er eindelijk van. “We hebben ons makkelijk gehandhaafd en nu willen we proberen verder te komen.” Voor Donaci is het komende seizoen een gooi in het diepe. “We gaan zien hoe het loopt, maar we hebben er zeker vertrouwen in”, aldus Assa. De hoofdklasse F van het zaalvoetbal is er in ieder geval eentje om in de gaten te houden. Spektakel lijkt gegarandeerd. Zwolle timmert ook in zaalvoetballand aan de weg.

Voetbal, SVI, Landstede Sportcentrum, Yassine Assa, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws