Zaalvoetballers SVI toch gedegradeerd

| 30-05-2017

De zaalvoetballers van SVI komen aankomend seizoen weer uit in de hoofdklasse. De Zwolse ploeg speelde maandag de terugwedstrijd in de play-offs om handhaving en moest daarin haar meerdere erkennen in Sporting Harderwijk. Het werd 2-0 en daardoor degradeert SVI naar de hoofdklasse. “Het is het gevolg van een mindere tweede seizoenshelft”, vertelt speler Arjan Jansen.

SVI promoveerde afgelopen jaar plotseling naar de topklasse. Er werd niet op gerekend, eigenlijk wilde de ploeg een jaar later pas de stap zetten. Toch gebeurde het en dan grijp je die kans met beide handen aan. Uiteindelijk bleek het een mooie kans, maar wel een brug te ver. In de eerste seizoenshelft bemachtigde SVI nog een plaats in de middenmoot, maar daarna werd het minder en minder. “We kregen te maken met blessures, een stuk of vier. Dat waren ook nog eens cruciale posities en dat konden we niet opvangen. Onze selectie was niet breed genoeg”, concludeert Jansen. Door de personele problemen zag SVI de degradatiestreep steeds dichterbij komen en in de laatste fase werd die onveilige positie zelfs bereikt. Wat volgde waren play-offs om handhaving.

In die play-offs moest SVI het opnemen tegen Sporting Harderwijk. Een ploeg met bijzonder veel individuele kwaliteiten, zo vertelt Jansen. “Zij hebben spelers die op het veld in de derde divisie spelen en die zijn erg handig. Het was gewoon een goede ploeg, al hadden we er misschien wel van kunnen winnen.” De eerste wedstrijd in Zwolle werd met 3-4 verloren en maandag in Harderwijk lukte het niet meer om de schade te repareren. Beide ploegen kregen kansen, maar Harderwijk opende de score. “In de laatste tien minuten wisselden we de keeper, om wat extra druk uit te oefenen. Maar als zij dan de 2-0 maken, weet je dat het afgelopen is. Het is heel erg jammer, want we waren graag in de topklasse gebleven.”

Zo is iFC Donaci aankomend seizoen de enige Zwolse zaalvoetbalclub in de topklasse. SVI speelt met twee teams in de hoofdklasse, maar het is uitgesloten dat SVI 1 en 2 elkaar treffen. “Je mag niet met twee teams in dezelfde competitie spelen. Het is nog even kijken hoe we het precies gaan doen en of we eventueel voorkeur voor een competitie aan kunnen geven”, stelt Jansen, die in ieder geval hoopt dat SVI zich snel op kan richten. “Er stoppen wat spelers en er komen wat nieuwe spelers, maar de basis blijft bij elkaar. We moeten snel de koppen bij elkaar steken en zorgen dat we er klaar voor zijn. Aankomend seizoen willen we bovenin meedoen, dat moet reëel zijn.”

Voetbal, SVI, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws