Zaalvoetballers SVI naar finale play-offs

| 31-05-2016

De zaalvoetballers van SVI hebben zich maandagavond geplaatst voor de finale van de nacompetitie. De Zwolse hoofdklasser was in het tweede halve finaleduel met Morado met 4-1 te sterk en dat was voldoende om de eindstrijd te bereiken. Voor iFC Donaci is het seizoen ten einde. Zij verloren met 2-8 van Madereros CF en blijven daardoor hoofdklasser.

© Annet van Raalten

Om de finale van de nacompetitie te bereiken moest SVI zien af te rekenen met Morado, terwijl Donaci het opnam tegen competitiegenoot Madereros CF. Donaci opende maandag het bal en moest winnen om de eindstrijd te bereiken. Het eerste duel eindigde namelijk in 1-1 en dus was een zege voldoende. Dat lukte echter niet, want Donaci ging hard onderuit. De formatie keek tegen een 2-4 achterstand aan en besloot vervolgens om de doelman in te ruilen voor een extra veldspeler. Dit had een negatief effect, want binnen de kortste keren liep Madereros uit naar een 2-8 overwinning. Daardoor gaat Madereros naar de finale en blijft iFC Donaci hoofdklasser.

Na het duel tussen Donaci en Madereros was het de beurt aan SVI. Die ploeg verloor de eerste ontmoeting met Morado met 4-3, waardoor het een verschil van één moest zien te overbruggen. En dat lukte. Door goals van Bjorn Rellum, Jos van Dijk, Matthijs van de Geest en Guido Versteeg won SVI met 4-1, waardoor het zich plaatste voor de eindstrijd. De finale om een plaats in de topklasse gaat over één wedstrijd en wordt gespeeld op neutraal terrein. Over datum en tijd is nog niets bekend.

Voetbal, SVI, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws