Zaalvoetballers dingen mee naar toetje

| 06-04-2016

Zaalvoetbal in Zwolle begint steeds meer te leven. Niet alleen worden er in de WRZV-hallen steeds meer toernooien en competities georganiseerd, ook onder de vlag van de KNVB doen SVI en iFC Donaci het beter en beter. Beide clubs doen in de hoofdklasse mee om promotie, terwijl Donaci aankomende maandag ook nog de halve finale van de beker speelt. Het lijkt op de totstandkoming van een succesverhaal.

© Annet van Raalten

Sinds het begin van dit seizoen telt Zwolle twee zaalvoetbalclubs. Althans, onder de vlag van de KNVB. Met zaalvoetbalvereniging WRZV telt de stad nog een derde club, maar die is (nog) niet actief binnen de bond. SVI en iFC Donaci zijn dat wel en doen het ook nog eens alleraardigst. De clubs staan in de hoofdklasse F op de rand van de nacompetitie en gaan zo naar alle waarschijnlijkheid meedingen om promotie naar de topklasse. Voor SVI zou dat de bekroning op een mooi jaar zijn, waarin de doelstelling een plaats in de top vijf was. “Wij staan nu derde, dus eigenlijk gaat het wel boven verwachting. Dit is echter wel wat we willen. Op den duur willen we met SVI een treetje hoger spelen. Mocht dat nu al lukken, liggen we voor op schema”, stelt speler Arjan Jansen.

Ook voor iFC Donaci zou nacompetitie en eventuele promotie een mooie stap zijn. Maar de debutant in het zaalvoetbalwereldje heeft nog een ijzer in het vuur. Aankomende maandag speelt Donaci in het Landstede Sportcentrum (21.00 uur) de halve finale van de beker tegen topklasser ESA uit Arnhem. De finale lonkt, zo denkt Yassine Assa. “Ik heb wel wat vrienden in Arnhem en zij zeggen dat wij zeker een kans maken. Natuurlijk speelt ESA niet voor niets topklasse en daarin staan ze ook op een mooie plek, maar het zijn niet de topvoetballers uit Arnhem. Wij gaan er vol voor, het is zeker mogelijk”, denkt de speler/coach, die dit seizoen slechts in één wedstrijd in actie kwam. De overige potjes miste hij door een slepende blessure. “Ik ben al twee keer onder het mes geweest, waardoor ik alleen de eerste wedstrijd tegen SVI heb meegedaan.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de reguliere competitie spelen beide Zwolse zaalclubs nog twee wedstrijden. SVI gaat nog op bezoek bij nummer twee Madereros en treft nog middenmoter PFC. Donaci neemt het op tegen Helo’s, de nummer acht, en ATIK, de nummer negen. “Als wij nog drie punten pakken, dan halen we de nacompetitie zeker”, denkt Jansen. Collega Assa maakt zich ook niet druk. “Naar alle waarschijnlijkheid gaan wij het wel halen”, zegt hij. Mochten beide clubs het halen, dan spelen zij eerst een tweeluik tegen een ploeg uit een andere hoofdklasse. Bij winst volgt in de halve finale nogmaals een tweeluik, waar dan ook een herkanser uit de topklasse de tegenstander kan zijn. De finale gaat uiteindelijk over één wedstrijd, op neutraal terrein. “We zijn al een heel eind, maar toch moeten we het eerst maar eens halen”, aldus Jansen.

Voetbal, SVI, Landstede Sportcentrum, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws