Zaalvoetbalinterlands vallen in de smaak

| 24-01-2017

Twee keer een vol huis, twee keer een prima potje en alom tevredenheid. De twee zaalvoetbalinterlands in Zwolle zijn in de smaak gevallen, al moest Oranje wel tweemaal haar meerdere erkennen in Rusland. Maar ach, dat is de nummer drie van de wereld, dus daar maalt niemand op. “Het waren twee fantastische dagen”, stelt Arjan Jansen, organisator namens SVI zaalvoetbal.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het aanwezige publiek kreeg twee verschillende Russische teams te zien. Op maandag deed onder andere wereldtopper Eder Lima niet mee en ging Oranje met 1-4 onderuit. Dinsdag was Lima wel van de partij en hij zorgde met een fantastische vrije trap voor het enige doelpunt van de avond: 0-1. “Normaal gesproken lopen wij in deze hal en nu zijn het onze internationals en de toppers uit Rusland. Het waren twee avonden topvoetbal”, zegt Jansen, die ook tevreden terugkijkt op het gedeelte buiten de wedstrijden. “Het verliep allemaal vlekkeloos. De mensen van Landstede hebben dit al vaker gedaan, zij weten wel hoe je dat moet doen. Als SVI en Donaci konden we onze activiteiten prima inpassen. Samen hebben we er iets moois van gemaakt.”

Wat betreft Landstede, SVI en Donaci is de voetbalbond vaker welkom in het Theater van de Sport. Of het zover gaat komen, is de vraag. De voetbalbond reageerde in ieder geval al enthousiast op de Zwolse accommodatie. Jansen: “De KNVB was te spreken over de eerste dag en ook vandaag verliep alles op rolletjes. We gaan het eerst evalueren en dan bekijken we wat er anders moet. Maar mochten we de kans krijgen, dan is het wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. Als zaalvoetbalverenigingen was het schitterend om hier onderdeel van te zijn. Perfect!”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, SVI, KNVB, Landstede Sportcentrum, Zaalvoetbal, iFC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws