Zaalvoetbalacademie in de WRZV-hallen

| 18-09-2015

De WRZV-hallen zijn vanaf vrijdag 25 september weer een zaalvoetbalactiviteit rijker. Jongeren van 10 tot en met 16 jaar kunnen er elke vrijdagavond terecht, om onder de noemer ‘WRZV Zaalvoetbalacademie’ samen te trainen. Het initiatief komt voor uit de proefavonden in de zomervakantie. “Wij hopen hiermee te voldoen aan de behoefte van de jongeren in Zwolle”, vertelt WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom.

© Annet van Raalten

In de zomervakantie konden jongeren al elke vrijdagavond kennismaken met zaalvoetbal in de WRZV-hallen. Naar aanleiding van dit traject kunnen jongeren vanaf 25 september structureel gaan trainen. De WRZV-zaalvoetbalacademie is voor iedereen van 10 tot en met 16 jaar. “In de zomervakantie ben ik met een groep van veertien jongeren gestart met clinics”, zegt trainer Sillie Dilürü, die blij is dat het initiatief een vervolg krijgt. “Dat er nu zaalvoetbal voor de jeugd is, zet Zwolle en de zaalvoetbalvereniging mooi op de kaart. Ik ben zeer verheugd dat we dit aanbod kunnen continueren.”

Ook voorzitter Eikelboom is maar wat blij met de toevoeging en hoopt zo de jongeren te bieden wat ze willen. “We horen steeds vaker dat jongeren het leuk vinden om aan zaalvoetbal te doen. Het leeft onder de jeugd in Zwolle. In de kerstvakantie namen er alleen al ruim 500 jongeren deel aan het Zwols Jeugd Kampioenschap Zaalvoetbal”, zegt hij. Het aanbod op de vrijdagavond is in eerste instantie gratis, waarna er in overleg met SportService Zwolle, de KNVB en de jongeren en hun ouders wordt gekeken naar een passend lidmaatschap binnen de WRZV. De trainingen beginnen elke vrijdagavond om 18.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Freddy Eikelboom

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws