Yvette van Daelen: ‘Schoenen van Mokotjo’

| 03-09-2019

In de rubriek ‘Schoenen, bal, veldje, liefde’ bespreken wij met een Zwolse sporter of sportliefhebber vier vaste onderwerpen. Dit keer met Yvette van Daelen. De 24-jarige spits van PEC Zwolle Vrouwen heeft dezelfde schoenmaat als voormalig PEC-speler Kamohelo Mokotjo en beschikt zelfs over zijn voetbalschoenen.

Schoenen
“Ik heb geen all time favourite voetbalschoen. Vroeger speelde ik altijd wel lekker op de Nike Tiempo. En daarvoor was ik fan van de Puma King Top. Die hoefde ik alleen op maat te passen en dan wist ik zeker dat ze goed zouden zitten. Maar eigenlijk heb ik geen uitgesproken favoriet. Ik heb op verschillende merken gespeeld en zelfs door elkaar. Nike of Adidas maakt mij niet uit. De schoen moet gewoon goed zitten. Ik heb een brede wreef, dus ik zoek wel naar de bredere modellen.

Voor mijn mooiste herinnering als het gaat om voetbalschoenen, kom ik toch wel uit bij Kamohelo Mokotjo. Ik heb een keer zijn voetbalschoenen gekregen. Hij bleek dezelfde schoenmaat te hebben. Die schoenen heb ik nog steeds. Ik heb er ook een tijdje op gespeeld. Het gaat om de Adidas F50 Sprint Web.”

Bal
“We spelen nu al jaren met de Nike Strike RPL. Dit is een fijne bal. Niet te zwaar en niet te licht. Ik vind het prettig als er een zacht laagje om de bal zit. Dat speelt lekker.”

Veldje
“Vroeger toen ik klein was en net begon met voetballen, speelde ik altijd op het voetbalveldje voor ons huis. Ik woonde in Heino, een klein dorp tussen Zwolle en Raalte. Mijn buurjongen Robert en ik waren heel vaak op het veldje naast de speeltuin te vinden. Het veldje is bijzonder, omdat ik daar na schooltijd altijd te vinden was. Veel voetballen en proberen beter te worden.

Wij organiseerden ook vaak een wedstrijd op dat veldje. Als we zagen dat er meerdere jongens of meisjes aan het spelen waren, vroegen wij of ze tegen ons wilden spelen. Vaak dachten de jongens dat ze mij wel even konden verslaan, maar eenmaal aan het spelen waren ze meestal verbaasd. Op een gegeven moment wilden ze juist graag bij mij in het voetbalteam.

© Jan Burgman Fotografie

Verder was ik op jonge leeftijd ook vaak op de velden van VV Heino te vinden, omdat het daar allemaal toch wat mooier en groter was. Ik sprak daar af met mijn voetbalvriendinnetjes of -vriendjes. Ook ging ik wel eens alleen, omdat ik beter wilde worden. Het is leuk om daaraan terug te denken. Daar krijg ik weer een glimlach van op mijn gezicht.”

Liefde
“Mijn grote liefde is Peet, mijn vriend. Hij is een fanatiek supporter van PEC Zwolle en dat is ook de club waarvoor ik bij speel. Dit is heel handig en leuk. We praten samen over onze ‘gezamenlijke liefde’ en gaan samen naar de thuiswedstrijden van de mannenploeg. Peet gaat ook naar de uitwedstrijden van PEC Zwolle en hij is een vaste supporter bij mijn wedstrijden.”

Voetbal, PEC Zwolle Vrouwen, Schoenen, bal, veldje, liefde, Yvette van Daelen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws