Youness Mokhtar slaat FC Utrecht over

| 13-12-2016

Youness Mokhtar moet woensdag het bekertreffen met FC Utrecht aan zich voorbij laten gaan. De buitenspeler kreeg na zijn invalbeurt tegen Willem II te kampen met een reactie aan de lies en daarop besloot de technische staf geen risico te nemen. Zondag tegen Heracles is Mokhtar er waarschijnlijk wel weer bij. “De competitie, daar gaat het om. Maar de beker kan ook heel mooi zijn”, beseft verdediger Bart Schenkeveld zich.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De situatie waarin PEC Zwolle verkeert moge duidelijk zijn. De ploeg staat in de degradatiezone en heeft de laatste weken alle moeite om tot scoren te komen. Zondag wacht het uitduel bij Heracles Almelo, zo net voor de winterstop een belangrijk potje. Een doordeweekse bekerwedstrijd tegen FC Utrecht, zit men daar dan wel op te wachten? “Het is altijd lekker om te voetballen, dus nu ook. De trainer heeft ook gezegd dat dit een hele mooi kans is. Het is een korte en mooie weg naar succes. Daar weten ze hier alles van”, zegt Schenkeveld, die zich de laatste weken weer in het elftal speelde. Als rechtsback doet hij het naar behoren. “Ik speel solide, safe. Aan de bal moet ik nog wel meer doen”, vindt hij.

Tegen FC Utrecht moet PEC het doen zonder Mokhtar, die noodgedwongen op de tribune plaatsneemt. Voor Mustafa Saymak is er ook geen basisplaats, zijn plaats wordt ingenomen door Danny Holla. Django Warmerdam speelt daardoor op de linkerflank. “Utrecht speelt in een niet zo gebruikelijke formatie, een soort 4-4-2. Dat maakt het lastig om tegen te spelen. Ze hebben ook een fysiek sterk team, dus het wordt nooit een makkelijke wedstrijd”, weet Schenkeveld. Toch gaat de back voor een goed resultaat. “Tegen Willem II hebben we bij vlagen aardig gespeeld, maar dat werd niet beloond. Het vertrouwen is er.” De bekerwedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht begint woensdag om 18.30 uur.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen; Brama, Holla; Menig, Thomas, Warmerdam; Brock-Madsen

Voetbal, KNVB Beker, PEC Zwolle, Youness Mokhtar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws