Youness Mokhtar keert terug in Zwolle

| 04-02-2016

Youness Mokhtar keert per direct terug bij PEC Zwolle. De creatieve vleugelaanvaller, die zijn contract deze winter liet ontbinden bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië, tekent een contract voor 2,5 jaar. In het verleden kwam Mokhtar al tot 41 officiële wedstrijden voor de club, hierin scoorde hij tien doelpunten. “Het voelt vertrouwd om weer terug te zijn, ik ken de mensen van de club en heb een fijne band met de trainer”, reageert Mokhtar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is overigens niet waarschijnlijk dat Mokhtar dit seizoen nog voor PEC Zwolle kan uitkomen. Hij speelde deze jaargang immers al voor FC Twente en Al-Nassr en volgens de regels van de FIFA mag een speler niet voor een derde club in één jaar spelen. Wel onderzoekt PEC Zwolle de mogelijkheid om Mokhtar alsnog speelgerechtigd te krijgen. “Ik kijk ernaar uit om het plezier in het spelletje terug te krijgen en hopelijk zo spoedig mogelijk mijn rentree binnen de lijnen te maken”, aldus de speler in kwestie.

Ook Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle, is te spreken over de terugkeer van Mokhtar. “We zijn zeer blij dat Youness wederom een verbintenis met PEC Zwolle aangaat. Er bestaat een kleine kans dat het lukt om Youness dit seizoen nog speelgerechtigd te krijgen. Mocht het niet lukken, dan hebben we nu in ieder geval onze eerste zomeraanwinst vroegtijdig te pakken.”

Voetbal, Gerard Nijkamp, Eredivisie, PEC Zwolle, Youness Mokhtar

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws