Younes Namli zet krabbel bij FK Krasnodar

| 22-05-2019

Younes Namli verruilt PEC Zwolle voor FK Krasnodar. De Russische club heeft de komst van de 24-jarige Deen woensdag bevestigd. Namli tekent bij de nummer drie van Rusland een contract tot medio 2023. Daarnaast is ook de transfer van doelman Mickey van der Hart beklonken. Lech Poznan heeft zijn komst wereldkundig gemaakt.

De aanvallend ingestelde Namli kwam in de zomer van 2017 transfervrij over van SC Heerenveen. In Friesland werd hij in het laatste jaar voornamelijk gebruikt als wisselspeler. Bij PEC Zwolle was de middenvelder twee seizoenen lang de grote uitblinker. Met Krasnodar gaat hij de Champions League in. Zijn nieuwe werkgever is met Lokomotiv Moskou in een strijd om de tweede plaats verwikkeld. Met nog één wedstrijd te gaan staan beide clubs op 53 punten in de competitie. De nummer twee van Rusland gaat rechtstreeks de groepsfase van het elitetoernooi in, de derde eindklassering is goed voor een plek in de voorronde van de Champions League.

Mickey van der Hart
Net als Younes Namli heeft ook Mickey van der Hart zijn transfer definitief afgerond. Maandag werd al duidelijk dat de doelman in Polen was om de onderhandelingen met Lech Poznan af te ronden. En inmiddels heeft de Poolse club de komst van de 24-jarige goalie wereldkundig gemaakt. “Ik ben heel trots en blij”, laat Van der Hart op de clubwebsite van Lech Poznan weten. “Dit is voor mij een grote stap in mijn loopbaan. Ik maak er geen geheim van: ik ben hier om prijzen te winnen. Ik vind dat Lech Poznan ieder jaar voor het hoogste moet gaan. Individueel gezien wil ik de beste keeper van de Ekstraklasa worden. Ik weet dat de club een moeilijk seizoen heeft gehad, maar heb alle vertrouwen dat we komend seizoen wel successen gaan halen.”

Voetbal, PEC Zwolle, Mickey van der Hart, Younes Namli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws