Younes Namli: ‘Het moet allemaal wel beter’

| 20-01-2018

Hij blaast eens goed, denkt even na en begint aan zijn relaas waarom het spel van PEC Zwolle zaterdagavond niet geweldig was. Younes Namli weet dat het beter moet, maar is aan de andere kant dolblij met de 1-0 zege op NAC Breda. “Ja natuurlijk, de punten tellen”, zegt de buitenspeler.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is niet de beste wedstrijd van PEC Zwolle dit seizoen. De openingsfase is nog vol van vuurwerk, maar langzaamaan ebt het spelpeil naar een laag niveau. Dat is te danken - zeker in de eindfase - aan een slordig PEC Zwolle, maar ook aan een goed georganiseerd NAC Breda. Toch zoekt Namli het vooral bij Zwolle zelf. “Ik denk dat we het vooral onszelf heel moeilijk maken”, start hij zijn verhaal. “Zij maken het veld heel klein, gaan ver terug, en dan moet je tussen de linies proberen te voetballen. Dat kunnen we normaal gesproken goed, maar vanavond lukte het niet. Hoe dat komt, dat weet ik niet. Maandag gaan we de wedstrijd terugkijken en dan moeten we kijken hoe we het beter kunnen doen.”

Want dat het beter moet, is duidelijk. De prestatie van PEC Zwolle was voldoende voor een driepunter, maar de ploeg is wel eens beter voor de dag gekomen. Ook voor Namli werd het daardoor een lastige avond. “Het voetbal ging een beetje heen en weer en dan komen we niet in onze kracht. We verloren veel te makkelijk de bal en daardoor kom je niet in het spel. En als het dan 1-0 blijft, weet je dat het chaotisch wordt”, stelt Namli, die daarna voor de derde keer zegt dat de zege het belangrijkste is. Dat is zo, zeker gezien het gelijke spel tussen FC Utrecht en AZ. “Maar als we mee willen doen in de top, dan moet het allemaal wel beter. Dat is duidelijk”, aldus Namli.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Younes Namli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws