Yelloo Sportfoto inspiratiebron studenten

| 17-01-2013

Jane Lasonder, winnares van de Yelloo Sportfoto van de Maand oktober 2012, heeft donderdag bij de Landstede-locatie aan het Dokterspad haar prijs in ontvangst genomen. Uit handen van Klaas Kragt, commercieel manager van Yelloo, kreeg Jane een uitvergroting van haar foto op doek, mooi gespannen in een steigerframe. De fraaie foto krijgt een plekje in de school en moet de studenten fotografie inspireren.

De winnende foto werd door Jane gemaakt op de trouwdag van de Zwollenaren Hans Lindeboom en Riëtte Lindeboom-Kremer. Aangezien Hans en Riëtte zelf hardlopen werd er op de heuglijke dag op de atletiekbaan van PEC 1910 een sportieve foto van het bruidspaar gemaakt. In het regionale hardloopcircuit is Hans Lindeboom een bekende atleet. Hij komt uit voor de Zwolse BB-lopers en heeft al een aardig rijtje overwinningen op zijn naam staan. Maar aangezien hardloopvereniging BB-lopers niet over een eigen accommodatie beschikt, ging Jane Lasonder de afgelopen periode op zoek naar een alternatieve locatie voor de uitvergroting. Ze kwam uiteindelijk uit bij Landstede.

“Beeld en sport zijn twee belangrijke ingrediënten van de Landstede-locatie aan het Dokterspad, dus de foto past hier perfect”, zegt de trotse winnares, die op haar beurt het doek donderdag overhandigde aan twee studenten van de opleiding fotografie. “Ik ben heel blij dat Landstede de foto hier op wil hangen en ik hoop dat de studenten er door worden geïnspireerd. Ze kunnen er in ieder geval niet omheen”, grapt Jane, die tijdens de uitreiking tevens werd gefilmd door RTV Oost. De beelden zijn zaterdag 2 maart op RTV Oost te zien tijdens een speciale reportage over het leven van de Zwolse, die geboren is in Engeland.

Prijsvragen, Yelloo Sportfoto van de Maand

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws