Yassine Assa van Flevo Boys naar WHC

| 19-01-2011

De 22-jarige Yassine Assa speelt komend seizoen bij WHC in Wezep. De in Zwolle geboren en getogen centrale verdediger is nu bezig aan z’n tweede seizoen bij topklasser Flevo Boys in Emmeloord. Yassine Assa, die een Nederlands en een Marokkaans paspoort heeft, zegt dat de flirt met WHC al enkele jaren aan de gang is. Hij was zelfs al eerder van plan om de overstap naar WHC te maken, maar toen Flevo Boys naar de topklasse promoveerde vond hij dat hij z’n maatjes niet in de steek mocht laten.

Yassine Assa begon bij de jeugd van CSV ‘28, daarna verkaste hij naar FC Zwolle waar hij het eerste elftal haalde. Vanwege een gescheurde kruisband werd z’n contract niet verlengd bij FC Zwolle en belandde hij in het team van de VVCS. Na een kort uitstapje naar Duitsland koos hij voor Flevo Boys in Emmeloord.

Voor de technische commissie van WHC is de 1,85 meter lange Yassine Assa de ‘gedroomde opvolger’ voor Melchior Schoenmakers, die met ingang van het nieuwe seizoen als assistent-trainer aan de slag gaat bij WHC. Assa zegt echt zin te hebben in de overstap naar WHC. “Het is lekker dichtbij, ik volg WHC al enkele jaren, ken de ambities van de club en wil met WHC graag op een zo hoog mogelijk niveau voetballen”, zegt Yassine Assa, die op Hogeschool Windesheim de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening volgt.

Voetbal, WHC, Yassine Assa

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws