Yassine Assa in de zomer naar VV Berkum

| 06-03-2012

Hoofdklasser VV Berkum heeft voor het seizoen 2012-2013 centrale verdediger en tevens middenvelder Yassine Assa aangetrokken. De 23-jarige Zwollenaar speelt nu nog bij WHC, maar had al eerder aangegeven daar na het lopende seizoen weg te willen.

“Ik heb daarna met zes of zeven clubs gesproken, maar de sportieve plannen van Berkum spraken me het meest aan. De gesprekken met de trainer en andere mensen van de vereniging gaven me een goed gevoel. Wat ook meespeelt is dat ik veel jongens uit de Berkum-selectie ken. Met aanvoerder Marc van der Meulen heb ik zelfs nog in de jeugd van FC Zwolle gespeeld”, zegt Yassine over zijn overstap.

Yassine Assa speelde eerder bij de junioren van CSV ’28 in Zwolle, waar hij werd gescout voor de jeugdopleiding van de plaatselijke profclub. Na een aantal jaren bij de B-junioren en het A1/beloftenteam kwam hij in het seizoen 2007-2008 zelfs bij de eerste selectie van FC Zwolle. In het daarop volgende seizoen stond hij echter bijna een jaar lang aan de kant vanwege een kruisbandblessure.

Na revalidatie volgde de overstap naar Flevo Boys Emmeloord, waar hij twee seizoenen speelde in achtereenvolgens de hoofdklasse C en de topklasse van het zaterdagvoetbal. In 2011 volgde de overstap naar WHC, de huidige lijstaanvoerder van de hoofdklasse C.

VV Berkum, Voetbal, WHC, Hoofdklasse C, Yassine Assa

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws