Yasemin Smit trots op zilveren EK-plak

| 26-07-2014

Yasemin Smit heeft zaterdagavond met het Nederlands waterpoloteam naast de Europese titel gegrepen. In de finale in Boedapest verloor de ploeg van bondscoach Arno Havenga met 5-10 (3-3, 0-2, 2-2, 0-3) van wereldkampioen Spanje. Oranje kon aanvallend geen vuist maken en deed zichzelf defensief de das om met veel uitsluitingen. “Ik denk dat Spanje echt beter was vandaag”, reageert Smit voor de camera van de NOS.

In het eerste kwart ging de finale gelijk op (3-3), waarbij alle Spaanse treffers werden gemaakt vanaf de midvoorpositie. In het tweede kwart heerste Spanje, dat, ondanks drie knappe reddingen van Willemsz en een bal op de paal, uitliep naar 5-3. Oranje wist, ook in overtal, maar geen gaatje te vinden in de hechte Spaanse verdediging. Na rust scoorde Van der Sloot, na weer twee knappe saves van Willemsz. Het Spaanse antwoord volgde snel en Oranje keek voor het eerst dit EK tegen een achterstand van drie goals aan (4-7). Megens scoorde nog wel tegen, maar met twee Nederlandse speelsters aan de kant kwam Spanje in het vierde kwart op 8-5. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Aanvoerster Yasemin Smit was kort na de verloren finale uiteraard teleurgesteld, maar sprak ook vol lof over haar jonge ploeggenotes. “Ik ben gewoon erg trots op de meiden, want wij hebben een heel goed toernooi gespeeld. En deze tweede plaats had niemand aan het begin van het jaar verwacht”, aldus de 29-jarige Zwolse, die tevens werkt bij SportService Zwolle en tijdens het EK in Hongarije dus werd geconfronteerd met het uiterst droevige bericht omtrent collega Tamara Ernst. “Dat was inderdaad een heel erg moeilijk moment”, zegt Smit, die samen met haar ploeggenotes nadrukkelijk heeft stilgestaan bij de ramp van vlucht MH17.

Waterpolo, Yasemin Smit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws