Yasemin Smit superblij met nieuwe zege

| 28-07-2015

Waterpolster Yasemin Smit heeft dinsdag met het Nederlands team op het WK in Kazan een zwaarbevochten zege op Griekenland geboekt: 10-9. Oranje is daardoor zeker van de tweede plaats in groep B. “Ik ben superblij met het resultaat. We hebben heel hard gevochten en het was niet altijd goed, maar mede daarom is het belangrijk dat we deze overwinning hebben gepakt”, aldus de Zwolse, die tegen Griekenland drie keer scoorde.

Nederland kende een stroeve start, maar hield dankzij een treffer in de zoemer van het eerste kwart aansluiting. Meerdere malen stuitte Oranje op de Griekse keepster. Pogingen van Lieke Klaassen, Vivian Sevenich en Sabrina van der Sloot werden door de uitstekend keepende Eleni Kouvdou gekeerd. In het derde kwart leek het beste er vanaf bij de Griekse vrouwen, maar in het vierde kwart werd het nog een spannende aangelegenheid. Ook de Nederlandse keepster Laura Aarts, in het derde kwart in het water gekomen, had toen een doorslaggevende rol. Twee minuten voor het einde stopte ze bij een 10-9 voorsprong een Griekse penalty en kort daarna had ze nog twee knappe reddingen in huis.

Oranje versloeg zondag in het eerste duel Zuid-Afrika met 22-1, terwijl de Grieken hun eerste wedstrijd met 7-8 hadden verloren van de Australische dames. Oranje kan nog eerste in de poule worden, waardoor het geen kruisduels hoeft te spelen.

Waterpolo, Yasemin Smit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws